ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φρεγάτα Ύδρα Αιγαίο
Φωτο: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Στην Ερυθρά Θάλασσα για την επιχείριση «Ασπίδες» βρίσκεται η «Ύδρα»

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και εντάσσεται στη δύναμη της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και εντάσσεται στη δύναμη της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η επιχείρηση «καλωσόρισε την ελληνική φρεγάτα και το πλήρωμά της, που θα διαδραματίσουν ένα κομβικό ρόλο στην αποστολή προστατεύοντας την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή».

Η επιχείρηση «Ασπίδες», παραμένει «προσηλωμένη στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την προστασία των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά και των αγαθών που αυτά μεταφέρουν» προστίθεται στην ενημέρωση.Ι.Ι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανικός στρατός κατέλαβε 15 φυλάκια και εξουδετέρωσε Πακιστανούς

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι ο αφγανικός στρατός κατέλαβε 15 φυλάκια του πακιστανικού στρατού στα σύνορα, ως απάντηση σε βομβαρδισμούς, σκοτώνοντας ή αιχμαλωτίζοντας Πακιστανούς στρατιώτες.
Παρουσίαση Metlen IDV
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Athens Defence Summit 2026: Το μέλλον του πολέμου και η άμυνα της ελευθερίας

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει στις 20-21 Μαΐου 2026 το πρώτο Athens Defence Summit, κορυφαία διεθνή σύνοδο στρατηγικής άμυνας, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ, με επίκεντρο τις τεχνολογικές αλλαγές και το μέλλον των στρατιωτικών συμμαχιών.
γραμμή παραγωγής πυρομαχικών
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πρώτο εργοστάσιο drones στη Βρετανία για «συνέχεια παραγωγής»

Ξεκίνησε στη Βρετανία το πρώτο ουκρανικό εργοστάσιο παραγωγής drone, όπως ανακοίνωσε ο πρεσβευτής Β. Ζαλούζνι, τονίζοντας τη στρατηγική σημασία και τη διασφάλιση της συνέχειας παραγωγής εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία.
Ναρέντρα Μόντι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μόντι επισκέπτεται το Ισραήλ για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, επισκέπτεται το Ισραήλ για να ενισχύσει τη συνεργασία σε άμυνα, εμπόριο και τεχνολογία, ενώ ινδικές εταιρείες και ο στρατός ήδη συνεργάζονται στενά με το Ισραήλ στους τομείς αυτούς.