ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φρεγάτα Ύδρα Αιγαίο
Φωτο: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Στην Ερυθρά Θάλασσα για την επιχείριση «Ασπίδες» βρίσκεται η «Ύδρα»

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και εντάσσεται στη δύναμη της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και εντάσσεται στη δύναμη της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η επιχείρηση «καλωσόρισε την ελληνική φρεγάτα και το πλήρωμά της, που θα διαδραματίσουν ένα κομβικό ρόλο στην αποστολή προστατεύοντας την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή».

Η επιχείρηση «Ασπίδες», παραμένει «προσηλωμένη στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την προστασία των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά και των αγαθών που αυτά μεταφέρουν» προστίθεται στην ενημέρωση.Ι.Ι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλος στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Πύραυλος από Υεμένη έπεσε σε ισραηλινό έδαφος

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη προς το Ισραήλ, στην τέταρτη τέτοια επίθεση από την έναρξη του πολέμου. Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για παρόμοια προηγούμενη επίθεση.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Άρθρα 4 και 5 ΝΑΤΟ: αντίδραση και αποτροπή από τη Συμμαχία

Το ΝΑΤΟ, μετά την πτώση drone σε ρουμανική πολυκατοικία, επικαλείται την αποτρεπτική ισχύ των μηνυμάτων και τις κλιμακούμενες αντιδράσεις, με πιο γνωστή την εφαρμογή του άρθρου 5, που ενεργοποιήθηκε μόνο μετά τις 11/9/2001.
Κωνσταντίνος Τασούλας προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Κωνσταντίνου Τασούλα στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, ενημερώθηκε για το έργο της μονάδας, συνομίλησε με το προσωπικό και παρακολούθησε αεροπορική επίδειξη F-16 «ΖΕΥΣ».
Νικήτας Κακλαμάνης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακλαμάνης: Ελλάδα και Ισπανία ενισχύουν τη συνεργασία τους

Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης συμμετείχε στο 2ο Ελληνοϊσπανικό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ, επισημαίνοντας τη σημασία των ισχυρών σχέσεων Ελλάδας-Ισπανίας και τη συνεργασία για ασφάλεια, σταθερότητα και κοινές αξίες στη Μεσόγειο.