ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φρεγάτα Ύδρα Αιγαίο
Φωτο: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Στην Ερυθρά Θάλασσα για την επιχείριση «Ασπίδες» βρίσκεται η «Ύδρα»

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και εντάσσεται στη δύναμη της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και εντάσσεται στη δύναμη της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η επιχείρηση «καλωσόρισε την ελληνική φρεγάτα και το πλήρωμά της, που θα διαδραματίσουν ένα κομβικό ρόλο στην αποστολή προστατεύοντας την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή».

Η επιχείρηση «Ασπίδες», παραμένει «προσηλωμένη στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την προστασία των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά και των αγαθών που αυτά μεταφέρουν» προστίθεται στην ενημέρωση.Ι.Ι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δορυφόρος της Θάλες
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Σουηδίας-ICEYE για δορυφορική επιτήρηση σε Σκανδιναβία, Αρκτική

Η Σουηδία ενισχύει τη δορυφορική επιτήρηση στο Βορρά, υπογράφοντας πολυετή σύμβαση πολλών εκατομμυρίων ευρώ με την ICEYE για δορυφόρους SAR. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν τον πλήρη έλεγχο και την κυριότητα του συστήματος.
Σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: 440 εκατ. δολάρια για στρατιωτικά μη επανδρωμένα συστήματα

Η Σουηδία θα επενδύσει 4 δισ. κορώνες στα επόμενα 2 χρόνια για αγορά μη επανδρωμένων στρατιωτικών συστημάτων, όπως drones επιτήρησης και ηλεκτρονικού πολέμου, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Παλ Γιόνσον στο αμυντικό συνέδριο στο Σάλεν.
Διαμαρτυρία για τη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Γροιλανδία: Απορρίπτει κατηγορηματικά τα αμερικανικά σχέδια κατάληψης

Η κυβέρνηση της Γροιλανδίας απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αμερικανικής κυριαρχίας στο νησί και δηλώνει ότι θα ενισχύσει τις προσπάθειές της για την εγγύηση της άμυνας της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Κουμπίλιους: Κατάληψη της Γροιλανδίας με βία από ΗΠΑ θα σήμαινε τέλος της Συμμαχίας

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Άμυνας Άντριους Κουμπίλιους προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη βίαιη κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ θα οδηγούσε σε κατάρρευση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίζει τη Δανία βάσει της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής.