ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

Ο Ντ. Τραμπ πήρε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές

Και επισήμως ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, αφού ξεπέρασε το όριο των αντιπροσώπων που χρειαζόταν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεπέρασε χθες Τρίτη το όριο των αντιπροσώπων στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που χρειαζόταν για αναδειχθεί νικητής στην εσωκομματική διαδικασία για να αναδειχθεί ο υποψήφιος της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, κάτι πάντως που αποτελούσε εδώ και καιρό τυπικότητα.

«Συγχαρητήρια στον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, που πλέον έχει αναδειχθεί υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές», ανέφερε μέσω Twitter η Ρόνα ΜακΝτάνιελ, η πρόεδρος του GOP.

«Η πολιτεία του, η Φλόριντα, μόλις του έδωσε τους αντιπροσώπους που χρειαζόταν», συνέχισε. «Το κόμμα μας είναι ενωμένο, οι οργανώσεις βάσης μας είναι γεμάτες ενέργεια, είμαστε έτοιμοι για ακόμα τέσσερα χρόνια», συμπλήρωσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ακόμα τέσσερα χρόνια» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση.

Στις ΗΠΑ, για να είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα ο απερχόμενος πρόεδρος χρειάζεται η έγκριση των οργανώσεων του κόμματός του σε κάθε πολιτεία, έστω κι αν συνήθως πρόκειται για τυπική διαδικασία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα διεκδικήσει τη δεύτερη θητεία του τον Νοέμβριο, ουδέποτε απειλήθηκε από τους τρεις πολιτικούς που κατέβηκαν στην κούρσα. Έπειτα από δύο εγκαταλείψεις, δεν απέμενε παρά μόλις ένας αντίπαλος του Τραμπ, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μπιλ Γουέλντ, που κατέγραψε απογοητευτικές για τον ίδιο επιδόσεις.

Ελλείψει σοβαρού ανταγωνισμού, αρκετές πολιτείες αποφάσισαν να μην οργανώσουν καν εσωκομματικές ψηφοφορίες. Οι κομματικές οργανώσεις και οι αρχές στη Φλόριντα και στο Ιλινόι αποφάσισαν ωστόσο να διεξαχθούν, παρά την ανησυχία για την πανδημία του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει πάνω από 100 ζωές στις ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: 50% φόρος στα καναδικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από 2027

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με επιβολή επιπλέον 50% φόρου στα καναδικά αυτοκίνητα και χάλυβα από το 2027, κατηγορώντας τον Καναδά για αθέμιτες πρακτικές και τονίζοντας ότι μόνο εγχώρια παραγωγή δεν θα επιβαρύνεται με δασμούς.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν καταρρέει ολοκληρωτικά, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Truth Social ότι το Ιράν "καταρρέει πλήρως", λίγο πριν γνωστοποιηθούν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη χώρα. Το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις κυρώσεις "οικονομική D-Day" κατά του Ιράν.
Δασμοί ΗΠΑ σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Καναδά: Αυξάνεται η ένταση με δασμούς και απειλές

Ο Τραμπ αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση του Καναδού πρωθυπουργού Κάρνεϊ για αντίμετρα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, κατηγορώντας τον Καναδά για μεγάλους δασμούς στους Αμερικανούς αγρότες και τονίζοντας «Αρκετά!».
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το Στενό του Ορμούζ «αμερικανικό έδαφος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ με νέα ανάρτησή του στο Truth Social επαναλαμβάνει πως το Στενό του Ορμούζ είναι αμερικανικό έδαφος, δημοσιεύοντας ξανά φωτογραφία με τη λεζάντα «ΝΕΟ έδαφος των ΗΠΑ». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα δώσει εκκίνηση σε αγώνα αυτοκινήτων στους δρόμους της Ουάσινγκτον

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δοκιμάσει την πίστα του πρωτοποριακού αγώνα αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Ο αγώνας θα γίνει το διήμερο Σάββατο-Κυριακή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν δεν έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν δεν είναι έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία», ενώ η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ, όπου διατηρεί πλήρη έλεγχο και επισημαίνει ότι το Ιράν ίσως επιθυμεί συμφωνία.