ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λευκός Οίκος Ουάσινγκτον
Ο Λευκός Οίκος, επίσημη κατοικία του Προέδρου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ αίρουν τους περιορισμούς στην παροχή βομβών 900 κιλών στο Ισραήλ

Η κίνηση ήταν ευρέως αναμενόμενη. Ο Μπάιντεν διέκοψε την παράδοση αυτών των βομβών λόγω ανησυχιών για τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να ανακαλέσουν ένα μέτρο που επέβαλε η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Τζο Μπάιντεν για να σταματήσει την προμήθεια βομβών 900 κιλών στο Ισραήλ, δήλωσε στο Reuters πηγή του Λευκού Οίκου.

Η κίνηση ήταν ευρέως αναμενόμενη. Ο Μπάιντεν διέκοψε την παράδοση αυτών των βομβών λόγω ανησυχιών για τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανησυχούσε ιδιαίτερα για τις συνέπειες της χρήσης τόσο βαρέων βομβών στην πόλη Ράφα της Γάζας, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει. 

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις αποναρκοθέτησης που χρηματοδοτεί να σταματήσουν αμέσως τις δραστηριότητές τους, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οι New York Times.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Ελέγχου και Εξάλειψης Όπλων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε ένα email σήμερα λέγοντας ότι η διακοπή εργασίας είναι «σύμφωνη με την εντολή του Προέδρου να επανεκτιμηθεί και να ανακατανεμηθεί η εξωτερική βοήθεια των ΗΠΑ», ανέφερε η εφημερίδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Πακιστάν κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Η άφιξη ιρανικής αντιπροσωπείας ανακοίνωσε το Ισλαμαμπάντ

Ιρανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο του κοινοβουλίου έφτασε στο Ισλαμαμπάντ για συνομιλίες με στόχο την επίλυση της σύγκρουσης με ΗΠΑ και Ισραήλ. Το Πακιστάν επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του στη διαμεσολάβηση.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λίβανος σκοπεύει να συμμετάσχει σε συνάντηση στην Ουάσινγκτον

Ο Λίβανος σκοπεύει να συμμετάσχει σε συνάντηση με ΗΠΑ και Ισραήλ στην Ουάσινγκτον για συζήτηση κατάπαυσης πυρός, δήλωσε Λιβανέζος αξιωματούχος. Τόνισε ότι η εκεχειρία είναι απαραίτητη για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Πρόταση άμεσων συνομιλιών με Λίβανο – Όρος Χεζμπολάχ η εκεχειρία

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διέταξε άμεσες διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο, μετά τα φονικά πλήγματα που απειλούν την εύθραυστη εκεχειρία. Ο Λίβανος ζητά κατάπαυση του πυρός πριν τη διαπραγμάτευση, ενώ η περιοχή παραμένει ήρεμη.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ειρηνευτικές συνομιλίες με Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου, με πρώτη συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με πηγές, οι συνομιλίες θα είναι παρόμοιες με εκείνες ΗΠΑ-Ιράν, με την αμερικανική διαμεσολάβηση.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Φόβοι για κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μ. Ανατολή

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ειρηνευτική διαδικασία ΗΠΑ-Ιράν για τη Μέση Ανατολή, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 3.000 νεκροί από βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Ισραήλ

Πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Ισραήλ, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο. Το 40% των θυμάτων παραμένει αγνώριστο και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, τονίζουν οι αρχές.