ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο CIA ΗΠΑ
Φωτο: Shutterstock

Σχέδιο εθελουσίας εξόδου στη CIA ετοιμάζει η κυβέρνηση Τραμπ

Η CIA των ΗΠΑ προσέφερε προαιρετική έξοδο στο προσωπικό της, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, εν όψει των σχεδιαζόμενων περικοπών από τον Ντόναλντ Τραμπ σε όλο τον ομοσπονδιακό δημόσιο τομέα.

Η υπηρεσία κατασκοπείας των ΗΠΑ, η CIA, προσέφερε χθες Τρίτη σε όλο το προσωπικό της δυνατότητα εθελουσίας εξόδου, αποκαλύπτει δημοσίευμα της Wall Street Journal, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ απαιτεί περικοπές σ’ όλη την ομοσπονδιακή δημόσια διοίκηση.

Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, η CIA θα γίνει η πρώτη υπηρεσία πληροφοριών που θα αρχίσει κύμα λύσης συμβάσεων υπό την πίεση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, που υποσχέθηκε κατά την προεκλογική του εκστρατεία βαθιές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.

Ακόμη, η CIA ανέστειλε τη στρατολόγηση υποψηφίων στους οποίους είχε ήδη κάνει προσφορές απασχόλησης, κατά τις πληροφορίες της WSJ, η οποία επικαλέστηκε συνεργάτη του νέου διευθυντή της, του Τζον Ράτκλιφ.

Η ανώνυμη πηγή της εφημερίδας επισήμανε πως οι προσφορές ενδέχεται να αποσυρθούν σε περιπτώσεις υποψηφίων το προφίλ των οποίων δεν ανταποκρίνεται στους νέους στόχους της CIA. Ανάμεσα σε αυτούς: ο αγώνας εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, η συνεισφορά στον νέο εμπορικό πόλεμο που εξαπέλυσε ο πρόεδρος Τραμπ, καθώς και ενέργειες κατά της Κίνας, πάντα κατά τη WSJ.

Η CIA δεν αποκλείεται ωστόσο να βρεθεί αντιμέτωπη με νέα προβλήματα, καθώς ο κ. Τραμπ έκανε ανακοίνωση-σοκ χθες Τρίτη για την κρίσιμης σημασίας περιφέρεια της Εγγύς Ανατολής: είπε πως οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν την «ιδιοκτησία» της Λωρίδας της Γάζας, παλαιστινιακού θυλάκου ο οποίος έχει υποστεί πελώρια καταστροφή έπειτα από 16 μήνες πόλεμου ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς.

Δεν υπήρξε απάντηση όταν το Γαλλικό Πρακτορείο προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πληροφοριών.

Αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί η επανίδρυση της υπηρεσίας κατασκοπείας, η διάλυση άλλου ομοσπονδιακού οργανισμού, της υπηρεσίας για τη διεθνή ανάπτυξη (USAID), είναι σε εξέλιξη. Οι περίπου 10.000 εργαζόμενοι της USAID τίθενται σε αργία από μεθαύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τη νέα διοίκησή της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Σαν πειρατές» το αμερικανικό ναυτικό στα ιρανικά λιμάνια

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό «πειρατές» λόγω της επιχείρησης κατά ιρανικού πλοίου, περιγράφοντας πώς οι δυνάμεις των ΗΠΑ κατέλαβαν το πλοίο, κατάσχεσαν το φορτίο και το πετρέλαιο, τονίζοντας το κέρδος.
Πλοία ΕΕ και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε 25% δασμούς σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα αυξήσει τους δασμούς στα ευρωπαϊκά οχήματα στο 25% την επόμενη εβδομάδα, κατηγορώντας την ΕΕ για μη συμμόρφωση στη συμφωνία με τις ΗΠΑ. Οι δασμοί δεν θα ισχύουν για οχήματα που κατασκευάζονται σε αμερικανικά εργοστάσια.
Ελικόπτερο CH-47 Chinook
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποχώρηση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών από την Γερμανία

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την απόσυρση περίπου 5.000 Αμερικανών στρατιωτικών από τη Γερμανία μέσα σε έναν χρόνο, μετά τη δυσαρέσκεια του Τραμπ για σχόλια του Μερτς σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν. Η διαδικασία θα κρατήσει 6 έως 12 μήνες.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποχώρηση 5.000 αμερικανών στρατιωτικών από τη Γερμανία

Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία μέσα σε 6 έως 12 μήνες, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, εν μέσω εντάσεων μεταξύ Τραμπ και Ευρωπαίων συμμάχων για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τη διαμάχη με τον Γερμανό καγκελάριο.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απορρίπτει την πρόταση του Ιράν ενώ απειλεί με «συντριβή»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε δυσαρέσκεια για την ιρανική πρόταση τερματισμού του πολέμου, δηλώνοντας πως δεν είναι ικανοποιημένος και προειδοποιώντας ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, η εναλλακτική είναι η «συντριβή» του Ιράν.
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ αντιδράει με ανησυχία στους νέους δασμούς των ΗΠΑ στα οχήματά της

Ο Μπερντ Λάνγκε δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι αναξιόπιστος εμπορικός εταίρος μετά την ανακοίνωση Τραμπ για αύξηση των δασμών σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, καλώντας για σαφή και σταθερή απάντηση από την ΕΕ.