ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Φωτο: Shutterstock

Εξάλειψη της προκατάληψης κατά των Χριστιανών η νέα κίνηση Τραμπ

Μια ακόμη απόφαση του Τραμπ εγείρει πιθανά ερωτήματα αναφορικά με τη συνταγματικότητα της, σχετικά με τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει ένα Γραφείο Πίστης στον Λευκό Οίκο και θα δώσει εντολή στην υπουργό Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι να συγκροτήσει και να ηγηθεί μιας ειδικής ομάδας για την εξάλειψη αυτού που αποκάλεσε προκατάληψη κατά των Χριστιανών εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Αποστολή αυτής της ειδικής ομάδας θα είναι να περιορίσει αμέσως όλες τις μορφές στοχοποίησης Χριστιανών και διακρίσεων εναντίον τους εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κάτι που είναι εντελώς φρικτό, στο IRS (σ.σ. Εφορία), το FBI και άλλες υπηρεσίες», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε μια χριστιανική εκδήλωση.

Τόνισε πως θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα αργότερα σήμερα με το οποίο θα δίνει εντολή στην Μπόντι ως «αρχηγό μιας ειδικής ομάδας - ολοκαίνουργιας - για την εξάλειψη της προκατάληψης κατά των Χριστιανών». Δεν έδωσε παραδείγματα τέτοιας προκατάληψης.

Μια ακόμη απόφαση του Τραμπ εγείρει πιθανά ερωτήματα αναφορικά με τη συνταγματικότητα της, σχετικά με τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, με την Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος να θέτει όρια σε κυβερνητική υποστήριξη μιας θρησκείας.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα δημιουργήσει μια νέα επιτροπή για τη θρησκευτική ελευθερία.

«Αν δεν έχουμε θρησκευτική ελευθερία, τότε δεν έχουμε ελεύθερη χώρα», είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται άλλους, αλλά οι σύμμαχοι απουσιάζουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω ανάρτησής του, επέκρινε την Ιταλία και την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι για την απροθυμία τους να βοηθήσουν κατά του Ιράν, τονίζοντας πως δεν στηρίζουν επαρκώς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε κρίσιμες στιγμές.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι συνομιλίες με ΗΠΑ «διακόπηκαν, αλλά συνεχίζονται»

Η ιρανική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ μετά από «προσβλητική» ανάρτηση του Τραμπ, σύμφωνα με το Irna. Οι συνομιλίες διακόπηκαν, αλλά δεν έχουν λήξει οριστικά, ανέφερε ιρανική πηγή στο Reuters.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν αποχώρησε από διαπραγματεύσεις λόγω δηλώσεων Τραμπ για τον Λίβανο

Η ιρανική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενη για δηλώσεις του Τραμπ. Ο Ιρανός επικεφαλής τόνισε πως οι ΗΠΑ πρέπει να προσέχουν τα λόγια τους και πως οι ιρανικές δυνάμεις είναι έτοιμες για απάντηση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν με αντίποινα αν το Ιράν δεν περιορίσει τη Χεζμπολάχ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το Ιράν να σταματήσει άμεσα τη δράση των συμμάχων του στον Λίβανο, προειδοποιώντας σε ανάρτησή του πως, αν δεν συμμορφωθεί, οι ΗΠΑ θα εξαπολύσουν σκληρότερες επιθέσεις κατά του Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλή για επιβολή διοδίων στα Στενά του Ορμούζ από τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ απείλησε να επιβάλει «αμερικανικά διόδια» στα Στενά του Ορμούζ αν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν αποτύχουν, ζητώντας οι ΗΠΑ να αποζημιωθούν για τον ρόλο τους ως «φύλακας» στη Μέση Ανατολή.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι σε Τραμπ: Η φιλία μας δεν αύξησε τη δημοτικότητά μου

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι απάντησε διαδικτυακά στον Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως η δημοτικότητά της δεν σχετίζεται με εκείνον, η Ιταλία παραμένει κυρίαρχη και συμβούλεψε τον Τραμπ να εστιάσει στη δική του δημοτικότητα.