ΓΔ: 2266.09 2.08% Τζίρος: 705.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης σε κυβερνητικό κτίριο, Ουκρανία.

Ζελένσκι: Θα παραιτηθώ άμεσα, αν η Ουκρανία γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ

Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν παραιτηθεί με αντάλλαγμα την ειρήνη είπε: «Ναι, αν αυτό σημαίνει ειρήνη για την Ουκρανία, αν πρέπει πραγματικά να φύγω, είμαι έτοιμος. Άλλη επιλογή είναι να το ανταλλάξω με το ΝΑΤΟ. Εάν τεθούν τέτοιοι όροι, αμέσως».

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε σήμερα την ετοιμότητά του να παραιτηθεί εάν αυτό οδηγήσει σε ειρήνη για την Ουκρανία ή σε αντάλλαγμα για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, ανέφερε η Ukrinform.

Ο αρχηγός του κράτους μίλησε σε φόρουμ στο Κίεβο. Όταν ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του με αντάλλαγμα την ειρήνη για την Ουκρανία, ο Ζελένσκι είπε: «Ναι, αν αυτό σημαίνει ειρήνη για την Ουκρανία, αν πρέπει πραγματικά να αφήσω τη θέση μου, είμαι έτοιμος. Μια άλλη επιλογή είναι να το ανταλλάξω με το ΝΑΤΟ. Εάν τεθούν τέτοιοι όροι, αμέσως».

Ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραμείνει στην εξουσία για δεκαετίες. «Είμαι επικεντρωμένος στην ασφάλεια της Ουκρανίας σήμερα, όχι σε 20 χρόνια. Δεν σκοπεύω να παραμείνω στην εξουσία για δεκαετίες», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος και άρμα
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Drones και τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν τους πολέμους στην Ευρώπη

Τα drones και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν τους κανόνες των σύγχρονων πολέμων, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο αντίδρασης και μετατοπίζοντας το βάρος από τα όπλα στη γρήγορη λήψη αποφάσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί Βαλτικές χώρες, επίπληξη από ΗΠΑ για drones Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρέσβης Β. Νεμπένζια δήλωσε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επιθέσεις με drones από τη Λετονία και τις Βαλτικές χώρες, απειλώντας με αντίποινα, ενώ Λετονία και ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες και τις ρωσικές απειλές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ κατέρριψε drone στην Εσθονία, ύποπτο για ουκρανικής προέλευσης

Μαχητικό του ΝΑΤΟ κατέρριψε ουκρανικό drone πάνω από την Εσθονία, εν μέσω συχνών παραβιάσεων εναέριου χώρου στην περιοχή. Συναγερμός και στη Λετονία, καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις drones κοντά στη Βαλτική και τη Ρωσία.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Μας εμπνέει το παράδειγμα των ηρώων του Κόκκινου Στρατού

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία αντιμετωπίζει επιθετικές δυνάμεις με στήριξη από το ΝΑΤΟ, ενώ τόνισε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες εμπνέονται από τη νίκη κατά των ναζί και τον ιστορικό αντιφασιστικό αγώνα.
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία μάχεται όλο το ΝΑΤΟ

Ο Πούτιν, μιλώντας στην Κόκκινη Πλατεία, τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία αντιμετωπίζει επιθετικές δυνάμεις που στηρίζονται και εξοπλίζονται από το ΝΑΤΟ, συνδέοντας τον σημερινό αγώνα με τη νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας.