ΓΔ: 2256.32 0.48% Τζίρος: 269.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κούρδοι στρατιώτες σε ταράτσα
Κούρδοι στρατιώτες της Πεσμεργκά επιτηρούν από ταράτσα κτηρίου στο Ερμπίλ της περιοχής Κουρδιστάν.

Τουρκία: Το φιλοκουρδικό κόμμα αναμένει ανακοίνωση από τον Οτσαλάν

Αντιπροσωπεία του κόμματος DEM έχει αιτηθεί να λάβει άδεια για να επισκεφθεί τον Οτσαλάν για τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες και εκτιμά ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες.

Το φιλοκουρδικό κόμμα στην Τουρκία, το DEM (Κόμμα Ισότητας και Δημοκρατίας των Λαών), εκτιμά ότι θα επισκεφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στη φυλακή τον ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και στη συνέχεια ότι εκείνος θα εκδώσει ανακοίνωση, όπως είπε σήμερα εκπρόσωπός του, η Αϊσεγκιούλ Ντογάν.

Αντιπροσωπεία του κόμματος DEM έχει αιτηθεί να λάβει άδεια για να επισκεφθεί τον Οτσαλάν για τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες και εκτιμά ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες, είπε η εκπρόσωπος, με φόντο τις προσδοκίες στην Τουρκία ότι ο Οτσαλάν θα καλέσει το PKK να αφοπλιστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία στηρίζει Κούρδους, Τουρκία χαιρετίζει συμφωνία με Δαμασκό

Η Γαλλία χαιρέτισε τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ του Άχμαντ Αλ-Σαράα και των Κούρδων της Συρίας, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή της στους Κούρδους συμμάχους. Η Άγκυρα χαρακτήρισε τη συμφωνία «ιστορικό σημείο καμπής».
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συρία εξετάζει τη χρήση βίας κατά συμμαχίας υπό κουρδική ηγεσία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα για ειρηνική επίλυση στη Συρία, αλλά προειδοποίησε πως η χρήση βίας από τη Δαμασκό είναι πιθανή μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις στο Χαλέπι που οδήγησαν σε τουλάχιστον 23 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους.
Σημαία της Συρίας ερείπια
ΔΙΕΘΝΗ

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Τουρκική στήριξη στις επιθέσεις στο Χαλέπι

Οι Κουρδικές υπό διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι οι συριακές κυβερνητικές επιθέσεις στο Χαλέπι υποστηρίζονται από τουρκικά drones. Η Τουρκία δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής.
Σύριοι στρατιώτες όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Έτοιμη να στηρίξει τη συριακή επιχείρηση κατά Κούρδων στο Χαλέπι

Η Τουρκία δήλωσε έτοιμη να στηρίξει τον συριακό στρατό κατά Κούρδων μαχητών στο Χαλέπι, εάν της ζητηθεί, τονίζοντας ότι η ασφάλεια της Συρίας συνδέεται με τη δική της. Προς το παρόν, οι μάχες διεξάγονται μόνο από το συριακό στρατό.
Άνδρας πολιτικός πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Οι Κούρδοι αγνοούν τη συμφωνία ενσωμάτωσης, δηλώνει ο Φιντάν

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι SDF δεν εφαρμόζουν τη συμφωνία ενσωμάτωσής τους στη συριακή διοίκηση. Τόνισε πως η Τουρκία δεν δίνει «λευκή επιταγή» στη Δαμασκό και κατηγόρησε το Ισραήλ για αποσταθεροποίηση στη Συρία.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχτσελί για Ντεμιρτάς: Υποστηρίζει αποφυλάκιση του πρώην ηγέτη HDP

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν, πρότεινε την αποφυλάκιση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρώην ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος, έναν χρόνο μετά το κάλεσμά του για ειρηνευτική διαδικασία με το PKK, που πλέον διαλύθηκε.