ΓΔ: 2305.74 0.26% Τζίρος: 327.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπιτώλιο ΗΠΑ
Το Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον, ιστορικό κτίριο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, υπό καθαρό ουρανό.

Έκτακτη στρατιωτική βοήθεια ύψους σχεδόν 4 δισ. από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ

Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση στο Ισραήλ βομβών, πυρομαχικών, εκσκαφέων και άλλου εξοπλισμού συνολικής αξίας 3 δισ. δολαρίων.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο υπέγραψε χθες Σάββατο διακήρυξη για την εσπευσμένη παράδοση στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ ύψους σχεδόν 4 δισ. δολαρίων.

Υπέγραψα διακήρυξη (…) για να επιταχύνω την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας ύψους σχεδόν 4 δισεκ. δολαρίων στο Ισραήλ, επεσήμανε ο Ρούμπιο σε σύντομη ανακοίνωσή του, στην οποία υπενθύμισε ότι το μερικό εμπάργκο που είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ έχει ανακληθεί.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει εγκρίνει από τις 20 Ιανουαρίου συνολική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ ύψους σχεδόν 12 δισεκ. δολαρίων, διευκρίνισε ο Αμερικανός υπουργός.

«Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο για να εκπληρώνουμε τη μακροχρόνια δέσμευση της Αμερικής προς την ασφάλεια του Ισραήλ, περιλαμβανομένων μέσων για να αντιμετωπίζει απειλές για την ασφάλειά του», υπογράμμισε ο Ρούμπιο.

Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση στο Ισραήλ βομβών, πυρομαχικών, εκσκαφέων και άλλου εξοπλισμού συνολικής αξίας 3 δισ. δολαρίων.

Η κυβέρνηση Τραμπ ενημέρωσε το Κογκρέσο για την επικείμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού υπό τη μορφή επείγοντος, παρακάμπτοντας τη συνήθη πρακτική που ακολουθείται, σύμφωνα με την οποία τέτοιου είδους πωλήσεις εξοπλισμού και όπλων εξετάζονται πρώτα από τους επικεφαλής και τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, προτού ενημερωθεί επισήμως το Κογκρέσο.

Η ανακοίνωση της Παρασκευής ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες που η κυβέρνηση Τραμπ προχώρησε στην κατεπείγουσα έγκριση της πώλησης όπλων στο Ισραήλ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Έτοιμοι για όλα τα σενάρια, διαρκής επαφή με ΗΠΑ για Ιράν

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για κάθε πιθανό σενάριο, επισημαίνοντας τον πλήρη συντονισμό με τις ΗΠΑ και στόχο την απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου και τη διάλυση των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αγνοεί πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, λέει ισραηλινή πηγή

Ισραηλινή πηγή ανέφερε ότι το Ισραήλ αγνοούσε πιθανή συμφωνία Τραμπ με το Ιράν για λήξη του πολέμου και άνοιγμα της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, ενώ προετοιμαζόταν για κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος στον πόλεμο με το Ιράν αν τηρηθούν οι συμφωνίες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αν το Ιράν τηρήσει τις συμφωνίες, μπορεί να τελειώσει η σύγκρουση ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν και να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ. Διαφορετικά, απειλεί με κλιμάκωση στρατιωτικών επιθέσεων.
Πανοραμική Γάζας πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καταδίκη της αποστολής Global Sumud Flotilla

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τον στολίσκο για τη Γάζα που αναχαιτίστηκε από το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τον αντιπαραγωγική πρωτοβουλία υπέρ της Χαμάς και προσπάθεια υπονόμευσης του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν προς Τραμπ: Προειδοποίηση για «δυσμενείς συνέπειες» αν δράσει κατά Ιράν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τον Τζο Μπάιντεν για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει πιθανή στρατιωτική ενέργεια ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, επηρεάζοντας όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ διέψευσαν συνομιλίες με το Ιράν στο Πακιστάν

Ο Τραμπ ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι των απεσταλμένων του στο Ισλαμαμπάντ, απομακρύνοντας την άμεση προσέγγιση ΗΠΑ–Ιράν, καθώς επέλεξε να μη γίνουν πολύωρες πτήσεις για συνομιλίες που μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά.