ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τοπίο του Λονδίνου
Τοπίο Λονδίνου με τη γέφυρα Westminster και το Μπιγκ Μπεν κατά το ηλιοβασίλεμα.

Το Λονδίνο αντίθετο στην πρόταση Μακρόν για εκεχειρία στην Ουκρανία

Ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας δήλωσε ότι Λονδίνο και Παρίσι δεν έχουν συμφωνήσει σε μια πρόταση για μερική εκεχειρία διάρκειας ενός μήνα στην Ουκρανία, στην οποία αναφέρθηκε χθες Κυριακή ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Το Παρίσι και το Λονδίνο δεν συμφωνούν για την εκεχειρία για ένα μήνα στην Ουκρανία που πρότεινε χθες το βράδυ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο Λουκ Πόλαρντ, ανώτερος αξιωματούχος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν υπάρχει συμφωνία για το πώς θα μοιάζει η κατάπαυση του πυρός, αλλά εργαζόμαστε μαζί με τη Γαλλία και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας για να καθορίσουμε τον δρόμο προς την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Πόλαρντ σε συνέντευξή του στους Radio Times.

«Έχουν τεθεί στο τραπέζι μια σειρά από επιλογές, υπόκεινται σε περαιτέρω συζήτηση με Αμερικανούς και Ευρωπαίους εταίρους, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί εκεχειρία ενός μήνα», τόνισε επίσης ο βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Χθες το βράδυ, δήλωσε στην εφημερίδα ο Εμανουέλ Μακρόν. Η Le Figaro ανέφερε ότι η Γαλλία και η Βρετανία προτείνουν μια μηνιαία κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία «στον αέρα, στις θάλασσες και στις ενεργειακές υποδομές», αλλά ότι αυτό δεν θα περιλαμβάνει αρχικά χερσαίες μάχες.

Λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων συμμάχων του Κιέβου στο Λονδίνο χθες, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι το Παρίσι και το Λονδίνο επεξεργάζονται ένα σχέδιο για τον τερματισμό των μαχών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα καταγγέλλει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για στήριξη της Ουκρανίας

Η Μόσχα καταδίκασε τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ υπέρ της Ουκρανίας στη σύνοδο της Άγκυρας ως «ανεύθυνες», κατηγορώντας τους Ευρωπαίους συμμάχους για προετοιμασία ένοπλης σύγκρουσης και ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης στην Ευρώπη.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία επιδιώκει νέες αμυντικές συμφωνίες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε νέες συμφωνίες για drones και συνεργασίες με συμμάχους στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, ενώ θα έχει 20 διμερείς συναντήσεις. Προτεραιότητα παραμένει η ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

22 νεκροί και πολλοί τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Τουλάχιστον 22 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο Κίεβο και τα περίχωρά του από ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενώ επίκειται σύνοδος ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Τραμπ για νέες ειρηνευτικές προσπάθειες.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα θίξω το ζήτημα Ουκρανίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η λύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε και ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Για το Ιράν, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν αλλαγή καθεστώτος αλλά επιδιώκουν συμφωνία.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ρούτε υπόσχεται δισεκατομμύρια για ενίσχυση της Συμμαχίας

Ο Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της άμυνας του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει την απαραίτητη στήριξη, λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής στην Άγκυρα.