ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shuttertsock

Lufthansa: Διαθέτει προσωπικό με ιατρική κατάρτιση στον αγώνα κατά του κορονοϊού

Σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα, ο Όμιλος ανακοίνωσε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει ότι η ροή των φορτίων σε Γερμανία και Ευρώπη δεν θα σταματήσει.

Με σκοπό να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η Lufthansa ανακοίνωσε ότι «θα απελευθερώσει, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, όλο το προσωπικό που διαθέτει ιατρική κατάρτιση ώστε να εργαστεί εθελοντικά στα ιδρύματα περίθαλψης. Η Lufthansa θα συνεχίσει να καταβάλλει κανονικά το μισθό τους, για όσο διάστημα εργάζονται εθελοντικά».

Την ίδια ώρα, ο όμιλος ενημερώνει ότι «καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και στο θέμα του επαναπατρισμού όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, καθώς πραγματοποιεί πολυάριθμες ειδικές πτήσεις σε όλο τον κόσμο. Σε στενή διαβούλευση με τις κυβερνήσεις των αγορών της κάθε αεροπορικής εταιρείας του Ομίλου και για λογαριασμό τουριστικών εταιρειών και εταιρειών κρουαζιέρων, οι εταιρείες προσφέρουν σήμερα περίπου 140 ειδικές πτήσεις. Ως εκ τούτου, περισσότεροι από 20.000 επιβάτες ταξιδεύουν με τις Lufthansa, Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Edelweiss για να επιστρέψουν στις χώρες τους. Ακόμη περισσότερες ειδικές πτήσεις πρόκειται να γίνουν τις επόμενες ημέρες».

Σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα, ο Όμιλος ανακοίνωσε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει ότι η ροή των φορτίων σε Γερμανία και Ευρώπη δεν θα σταματήσει. «Η Lufthansa Cargo συνεχίζει το προγραμματισμένο πτητικό της έργο, εκτός των ακυρώσεων στην ηπειρωτική Κίνα, και συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία ολόκληρου του cargo στόλου της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Lufthansa: Περικοπή 1.000 διοικητικών θέσεων και του 20% των διευθυντικών

Ο στόλος της, ο οποίος το 2019 αριθμούσε 763 αεροπλάνα, θα μειωθεί κατά 100, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί ότι κλείνει η θυγατρική της, German Wings. Στο βιβλίο παραγγελιών της θα παραμείνουν μόνο 80 αεροσκάφη έως το 2023.