ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύριοι στρατιώτες όχημα
Συριακοί στρατιώτες μέσα σε στρατιωτικό όχημα σε πεδίο μάχης, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

Συρία: Ο αριθμός των νεκρών αλαουιτών αμάχων αυξήθηκε σε 830

Από την Πέμπτη έχουν χάσει τη ζωή τους 830 άμαχοι της αλαουίτικης κοινότητας από συριακές δυνάμεις ασφαλείας και συνδεδεμένες οργανώσεις, σε συγκρούσεις με υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Άσαντ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα πως 830 αλαουίτες άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας και οργανώσεις που συνδέονται μ' αυτές, στη διάρκεια μαχών με πιστούς στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στη δυτική Συρία.

Αυτός ο νέος απολογισμός των βιαιοτήτων αυξάνει τον συνολικό απολογισμό σε τουλάχιστον 1.311 νεκρούς, από τους οποίους 481 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και μαχητές πιστοί στη φατρία του Άσαντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο Λονδίνο, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέβιντ Λάμι δήλωσε πως οι πληροφορίες για πολλούς φόνους αμάχων στις παραλιακές περιφέρειες της Συρίας είναι «φρικτές» και κάλεσε τις αρχές στη Δαμασκό να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι Σύροι προστατεύονται από τη βία.

«Οι αρχές στη Δαμασκό πρέπει να εξασφαλίσουν την προστασία όλων των Σύρων και να χαράξουν μια ξεκάθαρη οδό προς μεταβατική δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο Λάμι σε σύντομη δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΓΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ για Συρία: «Έθνος που ανέρχεται από τις πληγές του»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζήτησε την κρίση στη Συρία, με τη Νατζάτ Ροτσντί να τονίζει την ανάγκη ουσιαστικής πολιτικής μετάβασης και να υπογραμμίζει πως οι κυρώσεις αποτελούν εμπόδιο στην ανοικοδόμηση και οικονομική ανάκαμψη.
Ισραηλινοί στρατιώτες έρημος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μεγάλη σημασία στη στρατιωτική παρουσία στη ζώνη Συρίας

Ο Νετανιάχου τόνισε τη μεγάλη σημασία της ισραηλινής στρατιωτικής παρουσίας στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της Συρίας, υπογραμμίζοντας την προστασία των συμμάχων Δρούζων και της ασφάλειας του Ισραήλ μετά την πτώση του Άσαντ το 2024.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Θετική η υιοθέτηση του σχεδίου Τραμπ από το ΣΑ του ΟΗΕ για Γάζα

Το γραφείο του Νετανιάχου χαιρετίζει το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα, εκφράζοντας πίστη ότι θα φέρει ειρήνη μέσω αποστρατιωτικοποίησης. Καλεί γείτονες να στηρίξουν την απομάκρυνση της Χαμάς και την αποκατάσταση σχέσεων.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Σαουδαραβικό τάνκερ με 90.000 τόνους πετρελαίου έφτασε σε λιμάνι

Σαουδαραβικό δεξαμενόπλοιο με 90.000 τόνους αργού πετρελαίου κατέφθασε στο λιμάνι Μπανίγιας της Συρίας ως μέρος σαουδαραβικής επιχορήγησης για την κάλυψη τοπικών αναγκών, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο.
Ορίζοντας Δαμασκού Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συρία παραδίδει Ουιγούρους τζιχαντιστές στην Κίνα

Δύο πηγές ανέφεραν πως η Συρία σκοπεύει να παραδώσει Ουιγούρους τζιχαντιστές στην Κίνα, κάτι που διέψευσε το ΥΠΕΞ. Η νέα συριακή ηγεσία επιχειρεί να διακόψει τους δεσμούς με το τζιχαντιστικό παρελθόν από τον εμφύλιο του 2011.