ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
Οι σημαίες Ισραήλ και Χαμάς χωρίζονται, με σκιές ανθρώπων στο φόντο – συμβολισμός σύγκρουσης.

Εκεχειρία: Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων

Παράλληλα η παλαιστινιακή οργάνωση επεσήμανε ότι δέχθηκε να αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανοϊσραηλινό όμηρο Ίνταν Αλεξάντερ.

Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε πρόταση από τους μεσολαβητές να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και πρόσθεσε ότι την αποδέχθηκε.

Παράλληλα η παλαιστινιακή οργάνωση επεσήμανε ότι δέχθηκε να αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανοϊσραηλινό όμηρο Ίνταν Αλεξάντερ όπως και τις σορούς άλλων τεσσάρων ομήρων που παραμένουν στη Γάζα.

«Χθες (Πέμπτη) η αντιπροσωπεία της Χαμάς έλαβε την πρόταση των μεσολαβητών να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις. Με υπευθυνότητα, το κίνημα απάντησε θετικά και παρέδωσε σήμερα το πρωί την απάντησή του, στην οποία αναφέρει ότι συμφώνησε στην απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Ίνταν Αλεξάντερ, που έχει και την αμερικανική υπηκοότητα, και στην παράδοση των σορών τεσσάρων άλλων (ομήρων) με διπλή υπηκοότητα», επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή οργάνωση.

Στέλεχος της Χαμάς διευκρίνισε στο AFP ότι πρόκειται για τις σορούς Αμερικανοϊσραηλινών ομήρων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα πάρει το μάθημα που του αξίζει

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στη Γιορτή των Θυσιών ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα «πάρει το μάθημα που του αξίζει», καλώντας σε ενότητα το μουσουλμανικό κόσμο και ευχόμενος υγεία και ομόνοια έξω από το Τζαμί Τσάμλιτζα.
Αγορά στην Κωνσταντινούπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 428 ακτιβιστές του «Παγκόσμιου Στόλου Sumud» επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη

Οι ακτιβιστές του «Global Sumud», που συνελήφθησαν από το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα, επέστρεψαν με ειδικές πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, τους υποδέχθηκαν συγγενείς και αξιωματούχοι, ενώ υπήρξε φροντίδα για τους τραυματίες.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός Υπ. Άμυνας: «Έγκλημα και λάθος των Ισραηλινών»

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Κροζέτο χαρακτήρισε έγκλημα και σοβαρό λάθος την ενέργεια των Ισραηλινών με το βίντεο του Μπεν Γκβιρ, τονίζοντας πως η πράξη αυτή βλάπτει το Ισραήλ και συμφωνώντας με δηλώσεις Μελόνι και Ματαρέλα.
Σημαία Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πολωνία εξετάζει να κηρύξει ανεπιθύμητο τον Ισραηλινό υπουργό Μπεν Γκβιρ

Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Ισραηλινό υπουργό Μπεν Γκβιρ, λόγω προσβλητικής συμπεριφοράς του σε βάρος ακτιβιστών του «στολίσκου για τη Γάζα», όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο ίδιος.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος: Επικρίνει την αντίδραση του ΥΠΕΞ στη στάση Ισραηλινού αξιωματούχου

Ο Δ. Μάντζος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επικρίνει την αντίδραση της κυβέρνησης στην επίθεση του Ισραηλινού Υπουργού Εθνικής Ασφάλειας σε Έλληνες συλληφθέντες στη Γάζα, ζητώντας ενέργειες για τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό τους.
Σημαία Eurovision
ΔΙΕΘΝΗ

Eurovision: Τι δείχνουν τα κανάλια στις χώρες που μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό

Δίκτυα σε Ιρλανδία, Ισπανία, Ολλανδία, Σλοβενία και Ισλανδία μποϊκοτάρουν τον τελικό της Eurovision λόγω της παρουσίας του Ισραήλ, προσφέροντας αντ’ αυτού εναλλακτικές εκπομπές, ενώ ο διαγωνιζόμενος του Ισραήλ αποδοκιμάστηκε στη Βιένη.