ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ
Φώτο: Shutterstock

Σε διοικητική άδεια έθεσε το προσωπικό της Voice of America ο Τραμπ

Ο Μάικλ Αμπράμοβιτς, διευθυντής της Φωνής της Αμερικής, είπε ότι σχεδόν όλο το προσωπικό του, που αποτελείται από περίπου 1.300 δημοσιογράφους, παραγωγούς και βοηθούς, έχει τεθεί σε διοικητική άδεια.

Περισσότεροι από 1.300 υπάλληλοι του ραδιοφωνικού σταθμού Voice of America τέθηκαν σε άδεια το Σάββατο αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μείωσε σημαντικά τις δραστηριότητες του αμερικανικού παγκόσμιου πρακτορείου ΜΜΕ μια ημέρα νωρίτερα, μετέδωσε το Reuters.

Ο Μάικλ Αμπράμοβιτς, διευθυντής της Φωνής της Αμερικής, είπε ότι σχεδόν όλο το προσωπικό του, που αποτελείται από περίπου 1.300 δημοσιογράφους, παραγωγούς και βοηθούς, έχει τεθεί σε διοικητική άδεια, με αποτέλεσμα τη μείωση του έργου του μέσου ενημέρωσης, το οποίο μεταδίδει προγράμματα σε σχεδόν 50 γλώσσες.

«Είμαι βαθιά λυπημένος που για πρώτη φορά μετά από 83 χρόνια, η διάσημη Φωνή της Αμερικής σώπασε», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο LinkedIn. «Σήμερα το πρωί έμαθα ότι σχεδόν όλο το προσωπικό της Φωνής της Αμερικής - πάνω από 1.300 δημοσιογράφοι, παραγωγοί και βοηθητικό προσωπικό - έχει τεθεί σε διοικητική άδεια. Κι εγώ», πρόσθεσε ο διευθυντής του ραδιοφώνου.

Την Παρασκευή, ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που μειώνει σημαντικά τις δραστηριότητες του Οργανισμού των Ηνωμένων Πολιτειών για τα Παγκόσμια ΜΜΕ (USAGM). Ως αποτέλεσμα, το πρακτορείο που είναι υπεύθυνο για τη Φωνή της Αμερικής ανέστειλε επίσης τις επιχορηγήσεις στο Radio Free Europe/Radio Liberty, το οποίο εκπέμπει σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, και του Radio Free Asia, που εκπέμπει στην Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Πρόσφερα το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε πως χάρισε στον Ντόναλντ Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη στήριξή του στην ελευθερία της χώρας της.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Πρότεινα τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο πρόσφερε στον Ντόναλντ Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε, κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, χωρίς να διευκρινίζει αν ο Τραμπ δέχτηκε. Δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν «θαυμάσια».
Λευκός Οίκος εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγέτιδα αντιπολίτευσης Βενεζουέλας: «Θαυμάσια» η συνάντηση με Τραμπ

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο χαρακτήρισε «θαυμάσια» τη συνάντησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν διευκρίνισε αν του παρέδωσε το βραβείο Νόμπελ της, ενώ δεν ανακοινώθηκε χρονοδιάγραμμα εκλογών για τη Βενεζουέλα.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Παρουσίασε σχέδιο για μείωση κόστους φαρμάκων και ασφάλισης

Ο Τραμπ παρουσίασε νέο σχέδιο υγείας που στοχεύει σε μείωση τιμών φαρμάκων και ασφαλίστρων, διαφάνεια, και αυστηρότερους ελέγχους στις ασφαλιστικές. Περιλαμβάνει σύνδεση τιμών φαρμάκων με τις χαμηλότερες διεθνώς και άμεσες πληρωμές στους πολίτες.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Κούβα: Μην μπλοκάρετε ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τον Μελίσα

Ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε την Κούβα να μην εμποδίσει αμερικανικό φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας, υποδηλώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση ο Τραμπ μπορεί να αναλάβει δράση εναντίον της Αβάνας.
Δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν νέο δεξαμενόπλοιο της Βενεζουέλας στην Καραϊβική

Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν και έκτο δεξαμενόπλοιο που σχετίζεται με τη Βενεζουέλα στην Καραϊβική, λίγο πριν από τη συνάντηση Τραμπ-Ματσάδο. Το πλοίο παρέκαμψε τον αμερικανικό αποκλεισμό και η επιχείρηση έγινε χωρίς επεισόδια.