ΓΔ: 2675.34 0.31% Τζίρος: 66.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:55:36
Αεροπλανοφόρο Νίμιτς
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Νίμιτς σε επιχειρησιακή προσέγγιση στη θάλασσα.

ΗΠΑ: «Αδυσώπητα» θα πλήττουμε τους Χούθι ώσπου να υποχωρήσουν

«Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να πείτε 'Πάψαμε να πυροβολούμε σε πλοία. Πάψαμε να πυροβολούμε σε περιουσιακά στοιχεία'», είπε ο Πιτ Χέγκσεθ.

Ότι θα συνεχίσουν τα «αδυσώπητα» χτυπήματα κατά των Χούθι μέχρι εκείνοι να υποχωρήσουν αναφέρουν οι ΗΠΑ. Από πλευράς τους οι αντάρτες επιμένουν ότι θα συνεχίσουν τα πλήγματα σε πλοία έως ότου αρθεί το μπλοκ και εισαχθεί βοήθεια στη Γάζα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσουν «αδυσώπητα» πλήγματα κατά των Χούθι στην Υεμένη έως ότου η μαχητική ομάδα σταματήσει τις στρατιωτικές της ενέργειες με στόχο αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία και παγκόσμια ναυτιλία.

Μιλώντας στο Fox News την Κυριακή, λίγες ώρες αφότου η κυβέρνηση Τραμπ εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν ομάδας στην Υεμένη, ο Χέγκσεθ είπε ότι η εκστρατεία ήταν απάντηση στις πολλές επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι Χούθι σε πλοία από τον Νοέμβριο του 2023 και χρησίμευσε ως προειδοποίηση προς το Ιράν να σταματήσει να υποστηρίζει την ομάδα.

«Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να πείτε 'Πάψαμε να πυροβολούμε σε πλοία. Πάψαμε να πυροβολούμε σε περιουσιακά στοιχεία'», είπε ο Χέγκσεθ.

Στην ίδια γραμμή ο Μάρκ Ρούμπιο, ανέφερε ότι οι Χούθι δε θα μπορούσαν να επιτεθούν σε πλοία αν δεν είχαν την υποστήριξη του Ιράν. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις επιθέσεις έως ότου αποδυναμωθούν οι Χούθι και δεν έχουν πλέον ικανότητα να πλήττουν τη διεθνή ναυτιλία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα και πυρά στην Όμαν

Τρεις ναυτικοί σκοτώθηκαν από επίθεση των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι σε αιγυπτιακής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο στο Μπαμπ ελ-Μαντέμπ. Οι απώλειες είναι οι πρώτες μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Ριάντ: Κίνδυνος επίθεσης από Χούθι και Ιρακινούς με καθοδήγηση Ιράν

Σαουδάραβας αξιωματούχος ανέφερε ότι Ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες και οι Χούθι, υπό την καθοδήγηση Ιράν, σχεδιάζουν συντονισμένες επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με διεθνείς πληροφορίες.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλεί Χούθι και Ιράν με αυστηρή στρατιωτική απάντηση

Ο Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις των Χούθι κατά σαουδαραβικών πετρελαιοφόρων στην Υεμένη και προειδοποίησε και τα δύο μέρη με «σφοδρή στρατιωτική τιμωρία» σε νέα ανάρτησή του στο Truth Social.
Άλ Χουνταϊντά λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εντολή Χούθι να κλείσουν Ερυθρά σε επίθεση σε ιρανικές υποδομές

Το Ιράν ζήτησε από τους Χούθι να κλείσουν τη δίοδο προς την Ερυθρά Θάλασσα αν οι ΗΠΑ πλήξουν ενεργειακές του υποδομές, σύμφωνα με τρεις πηγές του Reuters, κάτι που θα μπορούσε να απειλήσει τον παγκόσμιο εφοδιασμό πετρελαίου.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εντείνει την πίεση στο στενό εισόδου προς Ερυθρά Θάλασσα

Το Ιράν, μετά τον έλεγχο στα Στενά Ορμούζ, απειλεί να κλείσει το στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ με τη βοήθεια των Χούθι, αυξάνοντας την πίεση στις ΗΠΑ και απειλώντας σοβαρές αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο και την ενέργεια.