ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
Οι σημαίες Ισραήλ και Χαμάς χωρίζονται, με σκιές ανθρώπων στο φόντο – συμβολισμός σύγκρουσης.

Η Χαμάς κατήγγειλε την απεριόριστη υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι είχε υπάρξει διαβούλευση ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και αυτήν του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προτού εξαπολυθούν τα πλήγματα.

Η Χαμάς κατήγγειλε σήμερα την «απεριόριστη» υποστήριξη στο Ισραήλ των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες φέρουν «την πλήρη ευθύνη» για τις απώλειες από τα αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

«Με την απεριόριστη πολιτική και στρατιωτική υποστήριξή της (στο Ισραήλ), η Ουάσινγκτον φέρει την πλήρη ευθύνη των σφαγών γυναικών και παιδιών στη Γάζα», ανέφερε σε ανακοίνωση η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι είχε υπάρξει διαβούλευση ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και αυτήν του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προτού εξαπολυθούν τα πλήγματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί τη Χαμάς για ενδεχόμενη καθυστέρηση του σχεδίου του

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τη Χαμάς να μην καθυστερήσει το σχέδιο για απελευθέρωση ομήρων και κατάπαυση πυρός, τονίζοντας πως δεν θα ανεχτεί νέες απειλές προς το Ισραήλ. Χαιρέτισε επίσης την προσωρινή παύση βομβαρδισμών από το Ισραήλ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Το 20 σημείων σχέδιο Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε το σχέδιο Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, την απελευθέρωση ομήρων και τη μελλοντική διακυβέρνηση της περιοχής, προβλέποντας αποριζοσπαστικοποίηση και εξάλειψη της τρομοκρατίας.
Κατεστραμμένο κτίριο Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας για το μέλλον της Γάζας

Συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας πραγματοποιείται στη Φλόριντα για τα επόμενα βήματα στη Γάζα, ενώ αναμένεται και επαφή Τραμπ–Νετανιάχου εν μέσω εύθραυστης εκεχειρίας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ ικανοποιημένος για τη στήριξη του ΟΗΕ στο σχέδιό του για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της απόφασης για τη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς την ως «μια από τις σημαντικότερες στην ιστορία», ενώ ευχαρίστησε τις 15 χώρες-μέλη για τη στάση τους.
σημαία Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς απορρίπτει την απόφαση ΟΗΕ και απειλεί διεθνείς δυνάμεις

Η Χαμάς απέρριψε την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ υπέρ του αμερικανικού σχεδίου Τραμπ, τονίζοντας ότι παραβιάζει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και προωθεί διεθνή κηδεμονία στη Γάζα, κάτι που απορρίπτουν πολίτες και αντιστασιακές παρατάξεις.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Υπέρ διεθνούς δύναμης στη Λωρίδα της Γάζας το Συμβούλιο Ασφαλείας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το σχέδιο Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβάνοντας διεθνή ένοπλη δύναμη. 13 μέλη ψήφισαν υπέρ, Ρωσία και Κίνα απείχαν. Ο Αμερικανός πρεσβευτής το χαρακτήρισε ιστορικό.