ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
γκρεμισμένα κτήρια
Φώτο: Shutterstock

Νέα πλήγματα κατά των Ουκρανών με ρωσικά drones τη χθεσινή νύχτα

Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η Ρωσία εκτόξευσε χθες το βράδυ 147 drones εναντίον της Ουκρανίας. Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 97, ενώ 25 έχασαν τους στόχους τους.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές, τις οποίες επικαλείται το Associated Press.

Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η Ρωσία εκτόξευσε χθες το βράδυ 147 drones εναντίον της Ουκρανίας. Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 97, ενώ 25 έχασαν τους στόχους τους. Οι επιθέσεις έπληξαν τις περιοχές Χάρκοβο, Σούμι, Τσερνίχιβ, Οδησσό και Ντόνετσκ, καθώς και την πρωτεύουσα Κίεβο.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Πόλης του Κιέβου, Τιμούρ Τκατσένκο, δύο κτίρια κατοικιών στην περιοχή Dniprovsky του Κιέβου πήραν φωτιά λόγω συντριμμιών από drone. Η φωτιά ξέσπασε στους τελευταίους ορόφους μιας πολυκατοικίας, σκοτώνοντας μία γυναίκα, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή επίθεση Ρωσίας στην Ουκρανία με drones και πυραύλους, 20 νεκροί

Η Ρωσία εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις με πυραύλους και drones στην Ουκρανία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα. Πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στην Πρίλουκι με 14 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, και πάνω από 50 τραυματίες.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο καταδικάζει τη Σεούλ για πιθανές εξαγωγές πετρελαίου στη Ρωσία

Η Ουκρανία ανέφερε ότι παραδόσεις πετρελαίου μέσω Νότιας Κορέας βοήθησαν τη Ρωσία να καλύψει απώλειες στα διυλιστήρια της από ουκρανικές επιθέσεις, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Σεούλ, σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων.
αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Παράταση απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ μέχρι τέλη Οκτωβρίου

Η Ρωσία παρέτεινε έως τέλη Οκτωβρίου την απαγόρευση στις εξαγωγές ντίζελ, αυξάνοντας την πίεση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας. Οι τιμές καυσίμων αυξάνονται παγκοσμίως λόγω πολέμων και ελλείψεων, με ρεκόρ σε ΗΠΑ και Βρετανία.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί σε ρωσικά πλήγματα σε εργοστάσια στην Ουκρανία

Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες από ρωσικά πλήγματα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε Ντνίπρο, Κρίβι Ριχ και Πάβλοχραντ στην Ουκρανία, με σοβαρές ζημιές και διακοπή ρεύματος για χιλιάδες πολίτες σε βόρειες περιοχές.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Ερυθρός Σταυρός: Χωρίς πρόσβαση σε Ουκρανούς αιχμαλώτους επί 2 χρόνια

Ο Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πρόσβαση στους Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου σε ρωσικά κέντρα κράτησης, παρά τις Συμβάσεις της Γενεύης που διασφαλίζουν το δικαίωμα επίσκεψης και ελέγχου των συνθηκών κράτησής τους.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία-Ρωσία: Διάλογος αντί σύγκρουσης και ενίσχυση συνεργασίας

Ο Μόντι και ο Πούτιν συμφώνησαν να ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις σε ενέργεια και άμυνα, σε δεύτερη συνάντησή τους μέσα σε δύο εβδομάδες, πριν τη σύνοδο BRICS, συζητώντας επίσης για συγκρούσεις που επηρεάζουν το εμπόριο και την ασφάλεια.