Φώτο: Shutterstock

«Βουτιά» της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Μάρτιο 

Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, εκτιμά το ινστιτούτο Ifo, μετά την πτώση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης. 

Σε πραγματικά ελεύθερη πτώση βρέθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Μάρτιο, τον οποίο καταρτίζει το οικονομικό ινστιτούτο Ifo.

Ο δείκτης βούλιαξε στις 86,1 μονάδες, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 από 96 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα και σαφώς χαμηλότερα από την εκτίμηση ότι θα υποχωρούσε στο 87,7. «Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ», τόνισε στην ανακοίνωσή του το Ifo. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα δυσάρεστα στοιχεία καταφθάνουν μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Markit, η οποία βάσει του προκαταρκτικού σύνθετου δείκτη ΡΜΙ υποστήριξε ότι η οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ύφεση πιθανώς πιο σκληρή από την αντίστοιχη της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ένα βήμα πίσω η Γερμανία, δέχεται δάνεια χωρίς τρόικα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς ανέφερε πως τα κράτη της ευρωζώνης που πρόκειται να ζητήσουν βοήθεια από τον ΕΜΣ λόγω κορονοϊού δεν θα πρέπει να υποβάλλονται σε χρονοβόρες διαδικασίες αξιολόγησης.
ΔΙΕΘΝΗ

Επιβραδύνεται η εξάπλωση του κορονοϊού στη Γερμανία

Η ταχύτητα μετάδοσης του νέου κορονοϊού φαίνεται να έχει περιοριστεί όπως αναφέρουν οι υγειονομιμκές Αρχές της χώρας, με την υπουργό Υγείας ωστόσο να προειδοποιεί για την τήρηση των μέτρων καθώς «το χειρότερο κομμάτι είναι μπροστά».
ΔΙΕΘΝΗ

«Σχέδιο Μάρσαλ» μετά τον κορονοϊό προτείνουν τώρα και οι Γερμανοί

Την ανάγκη να ανοικοδομηθεί η οικονομία της Ευρώπης μετά την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ που δήλωσε οτι απορρίπτεις τόσο τα ευρωομόλογα όσο και τους ελέγχους τύπου τροίκας.
ΔΙΕΘΝΗ

Μέχρι και 20% μπορούν να φτάσουν οι απώλειες του ΑΕΠ της Γερμανίας

Το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών προειδοποιεί για την συρρίκνωση της ανάπτυξης της Γερμανίας σε διψήφια ποσοστά, καθώς η Ευρώπη απειλείται με την χειρότερη ύφεση της μεταπολεμικής περιόδου.