ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

«Βουτιά» της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Μάρτιο 

Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, εκτιμά το ινστιτούτο Ifo, μετά την πτώση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης. 

Σε πραγματικά ελεύθερη πτώση βρέθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Μάρτιο, τον οποίο καταρτίζει το οικονομικό ινστιτούτο Ifo.

Ο δείκτης βούλιαξε στις 86,1 μονάδες, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 από 96 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα και σαφώς χαμηλότερα από την εκτίμηση ότι θα υποχωρούσε στο 87,7. «Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ», τόνισε στην ανακοίνωσή του το Ifo. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα δυσάρεστα στοιχεία καταφθάνουν μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Markit, η οποία βάσει του προκαταρκτικού σύνθετου δείκτη ΡΜΙ υποστήριξε ότι η οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ύφεση πιθανώς πιο σκληρή από την αντίστοιχη της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν όλη την Ευρώπη, όχι μόνο τη Γερμανία

Ο Μερτς δήλωσε πως οι δασμοί των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά οχήματα αφορούν όλη την ΕΕ, όχι μόνο τη Γερμανία, και ζήτησε να υπάρξει ταχεία συμφωνία, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες, αλλά η Ευρώπη καθυστερεί να εφαρμόσει τη συμφωνία.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: 6 στους 10 δεν βλέπουν την κυβέρνηση να αντέχει ως τις εκλογές

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 58% των Γερμανών πιστεύει πως ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του ως το 2029, ενώ η AfD προηγείται με 28%, αφήνοντας CDU/CSU στο 24% και SPD στο 14%.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Απών από τη Σύνοδο της ΕΠΚ, θα εκπροσωπηθεί από Μακρόν

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δεν θα παρευρεθεί στη σύνοδο της ΕΠΚ στην Αρμενία λόγω υποχρεώσεων και θα εκπροσωπηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα ασκήσει και το γερμανικό δικαίωμα ψήφου.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Δεν συνδέεται η κριτική σε Τραμπ με την απόσυρση στρατευμάτων

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία δεν σχετίζεται με τις επικρίσεις του προς τον Τραμπ, επιβεβαίωσε πως δεν θα εγκατασταθούν Tomahawk και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τις ΗΠΑ.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Μητσοτάκη με τον Επίτροπο Άμυνας της ΕΕ και τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Άμυνας Andrius Kubilius και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Johann Wadephul. Το βράδυ θα μιλήσει στην εκδήλωση του Κολλεγίου Αθηνών για τα 100 χρόνια.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Γερμανό ομόλογό του θα συναντήσει αύριο ο Γεραπετρίτης

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί στις 4 Μαΐου με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ, που επισκέπτεται την Αθήνα. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών τους.