ΓΔ: 2146.09 1.20% Τζίρος: 91.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:42:42
sudan polemos
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πλήγμα του στρατού στο Βόρειο Νταρφούρ στοίχισε τη ζωή σε αμάχους

Η ομάδα φιλοδημοκρατικών δικηγόρων "Emergency Lawyers" του Σουδάν ανέφερε σήμερα ότι επίθεση από το σουδανικό στρατό σε αγορά στην Τόρα, Βόρειο Νταρφούρ, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων αμάχων.

Η οργάνωση φιλοδημοκρατικών Σουδανών δικηγόρων Emergency Lawyers στο Σουδάν δήλωσε σήμερα ότι πλήγμα του σουδανικού στρατού σε αγορά στην πόλη Τόρα, στο Βόρειο Νταρφούρ, προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων αμάχων.

Η οργάνωση που καταγράφει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την έναρξη του πολέμου στο Σουδάν τον Απρίλιο του 2023, δήλωσε σε ανακοίνωση ότι «τα μαχητικά αεροσκάφη των σουδανικών ενόπλων δυνάμεων διέπραξαν φρικτή σφαγή με τυφλό αεροπορικό πλήγμα στην αγορά της Τόρα, στο Βόρειο Νταρφούρ, σκοτώνοντας εκατοντάδες πολίτες και τραυματίζοντας σοβαρά δεκάδες».

Καθώς έχει διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες στην περιοχή του Νταρφούρ, το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τον απολογισμό αυτό.

Από τον Απρίλιο του 2023, στο Σουδάν μαίνεται σφοδρός πόλεμος μεταξύ των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ/RSF) υπό τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό και του στρατού υπό τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ Αλ Μπουρχάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεντρικά γραφεία Cosmote OTE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΟΤΕ Ασφάλιση από τον ΟΤΕ

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε τη συγχώνευση του ΟΤΕ ΑΕ με την «ΟΤΕ Ασφάλιση», με απορρόφηση της δεύτερης. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και προβλέπει τη διαγραφή της «ΟΤΕ Ασφάλιση» από το ΓΕΜΗ.
Σημαίες Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ

Η αντιπαλότητα ΗΑΕ - Σαουδικής Αραβίας βγαίνει ξανά στο προσκήνιο

Η αντιπαλότητα ανάμεσα στα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία, πρώην συμμάχους, εκδηλώνεται πλέον ανοιχτά στην Υεμένη, ενισχυόμενη από φήμες διαφωνίας μεταξύ MbS και MbZ και συγκρούσεις συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή.
Ποδόσφαιρο γκολ δίχτυ
ΔΙΕΘΝΗ

Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2025: Ζευγάρια «16» και διασταυρώσεις ως τελικό

Οριστικοποιήθηκε η είσοδος του Σουδάν στους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και τα 8 ζευγάρια των νοκ-άουτ. Νότια Αφρική-Καμερούν το δυνατότερο ματς, Μαρόκο-Τανζανία ξεχωρίζει, ενώ γνωστές έγιναν και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση ντε φάκτο ηγέτη Σουδάν με Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο αρχηγός του σουδανικού στρατού συναντήθηκε με τον Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας Τουρκίας-Σουδάν σε τομείς όπως το εμπόριο, η γεωργία, η αμυντική βιομηχανία και τα ορυχεία.