ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Διάδρομος νοσοκομείου

Οδηγίες επιλογής ασθενών στην Γερμανία σε περίπτωση υπερφόρτωσης των ΜΕΘ

Επτά Ιατρικές Εταιρείες στην Γερμανία έχουν συντάξει έγγραφο με οδηγίες σχετικά με την σειρά υποδοχής των ασθενών στα νοσοκομεία, σε περίπτωση υπερφόρτωσής τους λόγω κορονοϊού.

Οδηγίες «διαλογής» ασθενών δίνουν στους νοσοκομειακούς γιατρούς της Γερμανίας οι επιστημονικοί σύλλογοι του κλάδου, για την περίπτωση κατά την οποία οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν επαρκούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της Frankfurter Allgemeine Zeitung, επτά Ιατρικές Εταιρείες, μεταξύ των οποίων αυτές των Αναισθησιολόγων και των Εντατικολόγων, έχουν συντάξει έγγραφο με οδηγίες σχετικά με την σειρά υποδοχής των ασθενών στα νοσοκομεία, σε περίπτωση υπερφόρτωσής τους.

«Εάν δεν είναι πλέον εφικτό να εισαχθούν στις ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, η κατανομή των περιορισμένων διαθέσιμων μέσων θα πρέπει να αποφασιστεί με βάση την διαλογή της ιατρικής καταστροφών», αναφέρεται στο έγγραφο και τονίζεται ότι είναι «αναπόφευκτο» να γίνει επιλογή σχετικά με το ποια άτομα θα γίνουν δεκτά στις ΜΕΘ και ποια όχι.

Όπως επισημαίνει η FAZ, οι ειδικοί εισηγούνται ότι η Εντατική Θεραπεία δεν συνιστάται εφόσον ο ασθενής βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση ή η θεραπεία είναι μάταιη, επειδή δεν αναμένεται ανάρρωση ή σταθεροποίηση του ασθενούς. Η απόφαση, τονίζεται, θα πρέπει, εάν είναι δυνατόν, να λαμβάνεται από δύο εντατικολόγους, έναν νοσηλευτή καθώς και άλλους γιατρούς.

Η ιεράρχηση θα πρέπει να γίνεται πάντα μεταξύ όλων των ασθενών, ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ακόμη και κάποιος που βρίσκεται ήδη σε ΜΕΘ, είναι πιθανό να χάσει την θέση του. Οι Ιατρικές Εταιρίες τονίζουν πάντως εμφατικά ότι δεν επιτρέπεται να γίνεται καμία ιεράρχηση με βάση την ηλικία ή «κοινωνικά κριτήρια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή προς κύρωση τρεις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τρεις χώρες

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγούνται για κύρωση τρεις αμυντικές συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία, Γερμανία-Ολλανδία και Σερβία. Η συζήτησή τους ξεκινά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η δήμαρχος Βερολίνου σε Τσίπρα: «Έχουμε κοινές αριστερές αξίες»

Η Elif Eralp, νέα δήμαρχος Βερολίνου με το Die Linke, χαρακτήρισε ενθαρρυντικό σημάδι το εκλογικό αποτέλεσμα ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς, ευχαριστώντας τον Αλ. Τσίπρα για τη στήριξη και υπογραμμίζοντας τη σημασία της αριστερής συνεργασίας.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ενότητα για Ουκρανία – Κατηγορεί την AfD ως υπεύθυνη

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάλεσε για ενότητα στη στήριξη της Ουκρανίας εντός ΝΑΤΟ και Ευρώπης, προειδοποιώντας ότι η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται από την Ουκρανία και ότι, αν δεν σταματήσει η Μόσχα, θα στραφεί κατά του ΝΑΤΟ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Γαλλία-Γερμανία: Απελευθερώστε ντίζελ ή διακινδυνεύετε απαγόρευση εξαγωγών

Η κυβέρνηση Τραμπ κάλεσε Γερμανία και Γαλλία να μειώσουν τα αποθέματα ντίζελ έκτακτης ανάγκης για να πέσουν οι διεθνείς τιμές, διαφορετικά απειλεί με απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ από τις ΗΠΑ, κυρίως ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν - Σάντσεθ: Κοινό μέτωπο για φιλόδοξο προϋπολογισμό ΕΕ

Ο Πέδρο Σάντσεθ και ο Εμανουέλ Μακρόν ενώνουν δυνάμεις προωθώντας έναν «φιλόδοξο» προϋπολογισμό της ΕΕ, τονίζοντας τη στενή συνεργασία Ισπανίας-Γαλλίας, ενώ οι διαπραγματεύσεις με χώρες όπως η Γερμανία αναμένονται δύσκολες.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επιχείρηση κατά οργανωμένου εγκλήματος σε Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ολλανδία

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά οργανωμένου εγκλήματος σε Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία και Ολλανδία, με έρευνες σε άνω των 100 ιδιοκτησιών και κατασχέσεις ύψους 48,6 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας και τους Hells Angels.