Φώτο: Shutterstock

«Φάρος ελπίδας» κατά του Covid-19  χαρακτηρίζεται το φάρμακο «Remdesivir»

Κατάλληλο για ασθενείς με ελαφρά έως βαριά συμπτώματα κορονοϊού ενδέχεται να αποδειχθεί το φάρμακο «Remdesivir» το οποίο χρησιμοποιείται κατά του ιού Ebola.

Στη Γερμανία, μια κλινική μελέτη προσπαθεί να αποδείξει εάν πράγματι το φάρμακο «Remdesivir» κατά του ιού Ebola θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2. «Φάρο ελπίδας», το χαρακτηρίζει ήδη ο διευθυντής  της Κλινικής του Μονάχου.

«Σε ορισμένους ασθενείς, έχουν ήδη αποδειχθεί πολύ καλά θεραπευτικά αποτελέσματα. Το σκεύασμα θα μπορούσε να αποδειχθεί κατάλληλο για ασθενείς με ελαφρά έως βαριά συμπτώματα κορονοϊού», δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) ο καθηγητής Κλέμενς Βέντνερ, διευθυντής της Κλινικής του Μονάχου Σβάμπινγκ.

Η εν λόγω Κλινική  είναι ένα από τα τρία κέντρα δοκιμών στα οποία διεξάγεται η αποκαλούμενη «φάση 3 της έρευνας» με 1.000 ασθενείς.  Τα άλλα δύο είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αμβούργου-Έπεντορφ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ. Δοκιμές με το Remdesivir γίνονται εδώ και μερικές βδομάδες και στην Κίνα.

Υπάρχουν επίσης και άλλα φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα, όπως το φάρμακο κατά του HIV «Kaletra», για παράδειγμα, αλλά όπως εξήγησε ο καθηγητής Βέρντνερ «είχαν αποτελέσματα μόνο σε μεμονωμένα άτομα, ποτέ σε μεγαλύτερες ομάδες δοκιμών». Ο διευθυντής της Κλινικής του Μονάχου χαρακτήρισε το Remdesivir ως «φάρο ελπίδας», ωστόσο προγραμματίζονται επίσης δοκιμές και με άλλα σκευάσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ των ομολόγων για την κρίση του κορονοϊού ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ο πρώην καγκελάριος και ο πρωθυπουργός Βάδης-Βυρτεμβέργης υπογράμμισε την στήριξή του στην έκδοση ομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Σόιμπλε: «Τα ομόλογα κορονοϊού θα καθιστούσαν την Ευρώπη πιο αδύναμη»

Την αντίθεσή του στην προοπτική έκδοσης κορονο-ομολόγων, δηλαδή στον κοινό δανεισμό των ευρωπαϊκών χωρών για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
ΔΙΕΘΝΗ

Ένα βήμα πίσω η Γερμανία, δέχεται δάνεια χωρίς τρόικα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς ανέφερε πως τα κράτη της ευρωζώνης που πρόκειται να ζητήσουν βοήθεια από τον ΕΜΣ λόγω κορονοϊού δεν θα πρέπει να υποβάλλονται σε χρονοβόρες διαδικασίες αξιολόγησης.
ΔΙΕΘΝΗ

Επιβραδύνεται η εξάπλωση του κορονοϊού στη Γερμανία

Η ταχύτητα μετάδοσης του νέου κορονοϊού φαίνεται να έχει περιοριστεί όπως αναφέρουν οι υγειονομιμκές Αρχές της χώρας, με την υπουργό Υγείας ωστόσο να προειδοποιεί για την τήρηση των μέτρων καθώς «το χειρότερο κομμάτι είναι μπροστά».
ΔΙΕΘΝΗ

«Σχέδιο Μάρσαλ» μετά τον κορονοϊό προτείνουν τώρα και οι Γερμανοί

Την ανάγκη να ανοικοδομηθεί η οικονομία της Ευρώπης μετά την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ που δήλωσε οτι απορρίπτεις τόσο τα ευρωομόλογα όσο και τους ελέγχους τύπου τροίκας.