ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Photo of american president John F. Kennedy with brothers Robert and Edward 1960 (Ted) - shutterstock

Δημοσιεύθηκαν 10.000 έγγραφα που σχετίζονται με τη δολοφονία Κένεντι

Η Εθνική Υπηρεσία Αρχείων και Αρχείων των ΗΠΑ έχει ανεβάσει στον ιστότοπό της περίπου 229 αρχεία που περιέχουν τα εν λόγω έγγραφα.

Περίπου 10.000 σελίδες εγγράφων που σχετίζονται με τη δολοφονία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι το 1968, κυκλοφόρησαν σήμερα στο πλαίσιο του αποχαρακτηρισμού των εθνικών αρχείων που διέταξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε το AP.

Η Εθνική Υπηρεσία Αρχείων και Αρχείων των ΗΠΑ έχει ανεβάσει στον ιστότοπό της περίπου 229 αρχεία που περιέχουν τα εν λόγω έγγραφα. Πολλά από τα υλικά που σχετίζονται με τη δολοφονία του γερουσιαστή έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν, αλλά άλλα δεν έχουν ψηφιοποιηθεί και βρίσκονται στα αρχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για δεκαετίες.

«Σχεδόν 60 χρόνια μετά την τραγική δολοφονία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι, ο αμερικανικός λαός θα έχει την ευκαιρία να επανεξετάσει την έρευνα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για πρώτη φορά - χάρη στην ηγεσία του προέδρου Τραμπ», δήλωσε ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τούλσι Γκάμπαρντ.

Η δήλωσή της πρόσθεσε ότι η δημοσιοποίηση των φακέλων «ρίχνει ένα εξαιρετικά καθυστερημένο φως στην αλήθεια».

Ο Ρεπουμπλικανός Τραμπ έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό τη διαφάνεια μέσω του αποχαρακτηρισμού εγγράφων που σχετίζονται με δολοφονίες και έρευνες υψηλού προφίλ. Ταυτόχρονα, έχει δείξει για χρόνια βαθιά δυσπιστία στις υπηρεσίες πληροφοριών της κυβέρνησης και η δημοσίευση κρυμμένου υλικού από τη διοίκησή του ανοίγει την πόρτα σε βαθύτερη προσοχή και αμφιβολίες για τα συμπεράσματα και τις δραστηριότητες ιδρυμάτων όπως η CIA και το FBI, σημειώνει το AP.

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ – γιος του γερουσιαστή και νυν Υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ – ευχαρίστησε τον Τραμπ και τον Γκάμπαρντ για τη δημοσιοποίηση των εγγράφων.

«Η αφαίρεση του πέπλου από τα αρχεία που σχετίζονται με το RFK είναι ένα απαραίτητο βήμα προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην αμερικανική κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δέμα κοκαΐνης ανάλυση
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό-ΗΠΑ: Κατάσχεση τόνων κοκαΐνης σε κοινή επιχείρηση στον Ειρηνικό

Το μεξικανικό Ναυτικό και η αμερικανική ακτοφυλακή κατέσχεσαν τόνους κοκαΐνης σε συντονισμένη επιχείρηση εκτός μεξικανικών υδάτων, στο πλαίσιο διμερούς συνεργασίας, εν μέσω εντάσεων για τα ναρκωτικά στη Μεξικανική επικράτεια.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συγκλονισμός για την απαγωγή μητέρας τηλεοπτικής δημοσιογράφου

Η εξαφάνιση της 84χρονης μητέρας της δημοσιογράφου του NBC News, Σαβάνα Γκάθρι, συγκλονίζει τις ΗΠΑ, με την υπόθεση να φθάνει μέχρι τον Λευκό Οίκο. Η Νάνσι Γκάθρι εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι της.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις βαρόνοι ναρκωτικών στο στόχαστρο ΗΠΑ και Κολομβίας

Τραμπ και Πέτρο αποφάσισαν να συνεργαστούν ενάντια σε τρεις σημαντικούς βαρόνους ναρκωτικών της Κολομβίας, συνεχίζοντας ένα μακροχρόνιο πόλεμο που ευθύνεται για τραγωδίες, βία κι εκτοπισμούς στη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το μεγαλύτερο καρτέλ της Κολομβίας σταματά διαπραγματεύσεις με τον Πέτρο

Το Κλαν δελ Γκόλφο ανέστειλε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Πέτρο, κατηγορώντας τη συμφωνία Πέτρο-Τραμπ για στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις ως παραβίαση των δεσμεύσεων μεταξύ τους.
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ απελαύνουν πρώην υποψήφιο πρόεδρο Σαλβαδόρ για διαφθορά με συμμορίες

Στο Ελ Σαλβαδόρ επέστρεψε ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος Νόρμαν Κιχάνο, που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση για δωροδοκία συμμοριών, ώστε να ξεκινήσει την ποινή του μετά την έκδοσή του από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές.
Ρωσικό δικαστήριο σφυρί
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανός καταδικάστηκε στη Ρωσία επειδή βρέθηκε όπλο στο γιοτ του

Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σε πενταετή φυλάκιση Αμερικανό που ταξίδεψε με γιώτ στη Ρωσία για να συναντήσει γνωριμία απ’ το ίντερνετ. Στο σκάφος του βρέθηκε όπλο. Δήλωσε άγνοια ρωσικών νόμων και ότι το είχε για ασφάλειά του.