ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο

Ανησυχία Πούτιν για τις ελλείψεις όπλων παρά την αύξηση της παραγωγής

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν ακόμη αρκετά από ορισμένα όπλα, μεταξύ των οποίων μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), παρά τη μεγάλη αύξηση στην παραγωγή, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν ακόμη αρκετά από ορισμένα όπλα, μεταξύ των οποίων μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), παρά τη μεγάλη αύξηση στην παραγωγή, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν είπε σε σύσκεψη της κρατικής Στρατιωτικοβιομηχανικής Επιτροπής πως σχεδόν όλες οι αμυντικές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στις παραγγελίες τους πλήρως πέρυσι.

«Για παράδειγμα, η παραγωγή όπλων, συστημάτων επικοινωνιών, αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου έχει διπλασιαστεί και πλέον. Τα στρατεύματα έλαβαν περισσότερες από 4.000 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων, 180 αεροσκάφη μάχης και ελικόπτερα», είπε, σύμφωνα με δηλώσεις που αναμεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

Περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο drones διαφόρων τύπων έχουν επίσης παραχθεί, πρόσθεσε ο Πούτιν, περιλαμβανομένων περίπου 4.000 first-person view (FPV) μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων ελαφρών μοντέλων που έχουν σχεδιαστεί για στοχοθέτηση με ακρίβεια.

Όμως ο Πούτιν είπε: «Ξέρω πολύ καλά, και πολλοί εδώ που συμμετέχουν στη συνάντησή μας σήμερα το ξέρουν εξίσου καλά: δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά από αυτά τα όπλα. Όχι αρκετά».

Πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος πως όλα τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής του απαραίτητου εξοπλισμού, σε αυτή την περίπτωση drones, θα εκπληρωθούν οπωσδήποτε. Τα περιμένουν με ανυπομονησία στο μέτωπο».

Οι δηλώσεις του Πούτιν δείχνουν πως η Ρωσία σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω τη στρατιωτική παραγωγή στον τέταρτο χρόνο του πολέμου της στην Ουκρανία, παρότι διεξάγει συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις προοπτικές τερματισμού της σύγκρουσης.

Η Ρωσία έχει μετατρέψει τα αμυντικά εργοστάσια σε 24ωρης λειτουργίας αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος. Έχει αποκτήσει επίσης μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού από άλλες χώρες, περιλαμβανομένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Shahed από το Ιράν και συστημάτων πυροβολικού, βαλλιστικών πυραύλων και ρουκετών από τη Βόρεια Κορέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή επίθεση Ρωσίας στην Ουκρανία με drones και πυραύλους, 20 νεκροί

Η Ρωσία εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις με πυραύλους και drones στην Ουκρανία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα. Πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στην Πρίλουκι με 14 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, και πάνω από 50 τραυματίες.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 11 νεκροί από τη μεγάλη ρωσική επίθεση, λέει ο Ζελένσκι

Η Ρωσία εξαπέλυσε 70 πυραύλους και drones κατά της Ουκρανίας, πλήττοντας τον ενεργειακό τομέα και προκαλώντας τουλάχιστον 11 νεκρούς, ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι, τονίζοντας τη μεγάλη ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο πλοία χτυπήθηκαν από drones στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη Βουλγαρία

Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση από drones στη βουλγαρική ΑΟΖ της Μαύρης Θάλασσας, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Ρωσία χτύπησε ουκρανικούς στόχους σε λιμάνια, μεταξύ αυτών και φορτηγό πλοίο ανεφοδιασμού στο Τσορνομόρσκ.
Καθεδρικός ναός Αγίου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική επίθεση με 650 drones κατά της Μόσχας, δηλώνει ο Σαμπιάνιν

Από τις 20:30 χθες ως τις 05:00 σήμερα, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πάνω από 650 drones προς τη Μόσχα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, με 105 να καταστρέφονται από τη ρωσική αεράμυνα κοντά στην πρωτεύουσα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο ρωσικός στρατός πλήττει πολιτικές υποδομές με εντολή Πούτιν

Ρωσικά drones επιτέθηκαν στο Κίεβο σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας δύο, ενώ δύο νεκροί αναφέρθηκαν και σε επίθεση στο Χάρκοβο. Κλειστές παραμένουν αρκετές γέφυρες του Δνείπερου στην ουκρανική πρωτεύουσα.