ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
Σημαίες Ουκρανίας και Ρωσίας, άρμα μάχης και χάρτης Ευρώπης, αντιπροσωπεύουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ρωσία αναφέρει ότι πλέον ελέγχει ολοκληρωτικά τα εδάφη του Κουρσκ

«Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ ανέφερε στον Ανώτατο Διοικητή Βλαντιμίρ Πούτιν για την ολοκλήρωση της επιχείρησης για την απελευθέρωση της περιοχής του Κουρσκ», είπε ο Nτιμίτρι Πεσκόφ.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού Στρατού, στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, ανέφερε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της ρωσικής περιοχής Κουρσκ, ανέφεραν διεθνή πρακτορεία, επικαλούμενα δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ουκρανικά στρατεύματα εισέβαλαν στη συνοριακή περιοχή με την Ουκρανία και κατέλαβαν εδάφη εκεί.

«Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ ανέφερε στον Ανώτατο Διοικητή Βλαντιμίρ Πούτιν για την ολοκλήρωση της επιχείρησης για την απελευθέρωση της περιοχής του Κουρσκ», είπε ο Πεσκόφ.

«Η περιπέτεια του καθεστώτος του Κιέβου απέτυχε εντελώς, με τεράστιες απώλειες», είπε ο ίδιος ο Πούτιν, σύμφωνα με το TASS.

Ο Γκερασίμοφ τόνισε στην έκθεσή του προς τον Πούτιν τη συμβολή των βορειοκορεατών στρατιωτικών του ρωσικού στρατού στην επιτυχία της επιχείρησης στην περιοχή του Κουρσκ, επεσήμανε το Reuters.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ζημιές 40% στις δεξαμενές πετρελαίου Πριμόρσκ από ουκρανικά drones

Το ρωσικό λιμάνι Πριμόρσκ στη Βαλτική έχασε το 40% των αποθηκευτικών του εγκαταστάσεων μετά από ουκρανικές επιθέσεις με drones, ενώ οι επιθέσεις έχουν ενταθεί τον τελευταίο μήνα, πλήττοντας σημαντικά τις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα ζητά κατάπαυση πυρός για ασφαλή αποχώρηση Ρώσων από Μπουσέρ

Η Ρωσία θα ζητήσει από ΗΠΑ και Ισραήλ να διασφαλίσουν κατάπαυση του πυρός κατά την αποχώρηση Ρώσων εργαζομένων από το πυρηνικό εργοστάσιο Μπουσέρ στο Ιράν, ενώ το κύμα εξόδου περίπου 200 ατόμων αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν και Μπιν Σαλμάν συζήτησαν για Μέση Ανατολή και συνεργασία ΟΠΕΚ+

Ο Πούτιν και ο Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν συζήτησαν τηλεφωνικά την κρίση στη Μέση Ανατολή και τη συνεργασία στον ΟΠΕΚ+. Εξέφρασαν ανησυχία για τα θύματα και τόνισαν την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός και διπλωματικών ενεργειών.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα σχεδιάζει νέα αποστολή πετρελαιοφόρου προς την Κούβα

Η Ρωσία στέλνει και δεύτερο πετρελαιοφόρο στην Κούβα μετά το πρώτο που έδεσε προχθές. Ο Ρώσος υπ. Ενέργειας δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα αφήσει την Κούβα στη δυσκολία, σπάζοντας τον αμερικανικό αποκλεισμό.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Έτοιμη να συμβάλει σε ειρηνική λύση για τον πόλεμο στο Ιράν

Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να συμβάλει στην ειρηνική επίλυση του πολέμου στο Ιράν, με τον Πούτιν να διατηρεί επαφές στην περιοχή, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ. Διαβεβαίωσε πως η Μόσχα είναι πρόθυμη να βοηθήσει εφόσον της ζητηθεί.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία απαντά με επιθέσεις στην πασχαλινή πρόταση εκεχειρίας στην Ουκρανία

Μεγάλης έντασης επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές εξαπέλυσε η Μόσχα ως απάντηση στην πρόταση του Κιέβου για πασχαλινή εκεχειρία, δήλωσε ο Ζελένσκι, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας και της στήριξης για ειρήνη.