ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ελεύθερος σκοπευτής στρατού
Φώτο: Shutterstock

Mεγάλη μετακίνηση του γερμανικού στρατού μέσω της Ανατολικής Γερμανίας

Η μετεγκατάσταση του 701 Τάγματος Τεθωρακισμένων Μηχανικών των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να πραγματοποιήσει ασκήσεις εκπαίδευσης, ανακοίνωσε σήμερα η Επιχειρησιακή Διοίκηση της Μπούντεσβερ.

Μια συνοδεία περίπου 150 οχημάτων του γερμανικού στρατού διέρχεται από τη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο, μετέδωσε το DPA.

Η μετεγκατάσταση του 701 Τάγματος Τεθωρακισμένων Μηχανικών των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να πραγματοποιήσει ασκήσεις εκπαίδευσης, ανακοίνωσε σήμερα η Επιχειρησιακή Διοίκηση της Μπούντεσβερ.

Η συνοδεία, η οποία αναμένεται να καλύψει μια απόσταση άνω των 450 χιλιομέτρων, θα χωριστεί σε μικρότερες στήλες, που θα ταξιδεύουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές - θα κινούνται αργά και θα έχουν μήκος όχι περισσότερο από ένα χιλιόμετρο.

Η ακριβής διαδρομή δεν δόθηκε στη δημοσιότητα για λόγους ασφαλείας, αλλά η αφετηρία ήταν η πόλη Γκέρα στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία και Γερμανία εξετάζουν ΝΑΤΟϊκή παρουσία στη Γροιλανδία κατά ΗΠΑ

Ευρωπαϊκές χώρες, με ηγέτιδα τη Βρετανία και τη Γερμανία, εξετάζουν αύξηση στρατιωτικής παρουσίας στη Γροιλανδία, για να δείξουν στις ΗΠΑ ότι λαμβάνουν σοβαρά την ασφάλεια στην Αρκτική. Η Γερμανία προτείνει κοινή αποστολή ΝΑΤΟ εκεί.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Γερμανία ίσως συμμετάσχει σε πολυεθνική δύναμη εκτός Ουκρανίας

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι γερμανικά στρατεύματα ενδέχεται να συμμετάσχουν σε πολυεθνική δύναμη σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, γειτονική της Ουκρανίας, μόλις υπάρξει κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία, χωρίς να αποκλείεται καμία επιλογή.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγέτες ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν Ουκρανία, ανακοινώνει η καγκελαρία

Οι ηγέτες ΕΕ, ΝΑΤΟ και Καναδά υποσχέθηκαν πλήρη στήριξη στην Ουκρανία, τονίζοντας στενό συντονισμό με τις ΗΠΑ για δίκαιη ειρήνη, όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία μετά από τηλεδιάσκεψη με τον Ζελένσκι.
Μαρκ Ρούτε πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: Απόλυτη στήριξη ΗΠΑ σε ΝΑΤΟ και Ευρώπη, δηλώνει ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

Διαβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι η πλήρης αμυντική ανεξαρτησία της ΕΕ δεν είναι απαραίτητη. Ζήτησε αυξημένες αμυντικές δαπάνες, αλλά πάντα σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Η εκεχειρία δεν τερματίζει τον ρωσικό κίνδυνο για την Ουκρανία

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Γιόχαν Βάντεφουλ, προειδοποιεί πως η Ρωσία ίσως εκμεταλλευτεί μια κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία για να προετοιμαστεί για επίθεση σε χώρα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας την ανάγκη εγρήγορσης και ενίσχυσης των αμυντικών δομών.