ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ανακαλεί την απόφαση για καραντίνα της Νέας Υόρκης ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντ. Τραμπ αντί για καραντίνα, ζητάει από τις υγειονομικές Αρχές να εκδώσουν μια «σθεναρή» οδηγία που θα αποτρέπει τους Αμερικανούς να μετακινηθούν προς Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσι και Κονέκτικατ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι δεν εξετάζεται πλέον το σενάριο να τεθούν σε καραντίνα οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι και του Κονέτικατ, μερικές ώρες αφού αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αυτό χθες Σάββατο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως αντ’ αυτού ζήτησε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να προχωρήσουν στην έκδοση μιας «σθεναρής» ταξιδιωτικής οδηγίας που θα αποθαρρύνει τους Αμερικανούς να μετακινούνται προς ή από αυτές τις τρεις πολιτείες, χωρίς πάντως να επιβληθεί το κλείσιμο των συνόρων τους.

«Δεν θα απαιτηθεί καραντίνα», διαβεβαίωσε ο Τραμπ μέσω Twitter, προσθέτοντας πως οι «πλήρεις λεπτομέρειες» θα δημοσιοποιηθούν από τα CDC «απόψε». Ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση για το αν τα μέτρα θα αρθούν μέχρι το Πάσχα (των Καθολικών, στις 12 Απριλίου) ώστε να επαναλειτουργήσει η χώρα, απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει».

Υπενθυμίζουμε πως ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται για τις 23 Ιουνίου οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 728 άνθρωποι στην Πολιτεία αυτή και άλλοι 52.318 έχουν βρεθεί θετικοί. Οι προκριματικές ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 28 Απριλίου.

«Είμαστε πίσω από τον ιό από την πρώτη ημέρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει», είπε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Δεν κερδίζεις με την άμυνα. Κερδίζεις με την επίθεση. Πρέπει να βγούμε μπροστά».

Ο Κουόμο είπε επίσης ότι ζήτησε από τα φαρμακεία να ξεκινήσουν παραδόσεις φαρμάκων κατ’ οίκον, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνέχισε, ενέκρινε την κατασκευή άλλων τεσσάρων προσωρινών νοσοκομείων στην πόλη της Νέας Υόρκης, ώστε να προστεθούν στο δυναμικό άλλες 4.000 νοσοκομειακές κλίνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ουκρανοί διαπραγματευτές στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τη Ρωσία

Ουκρανοί διαπραγματευτές βρίσκονται στις ΗΠΑ για συνομιλίες με εκπροσώπους του Τραμπ, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ενώ δύσκολα ζητήματα όπως τα κατεχόμενα εδάφη και η ασφάλεια της Ουκρανίας παραμένουν ανοιχτά.
Πρόεδρος Ροντρίγκεζ
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες απομακρύνει συνεργάτη του Μαδούρο από την κυβέρνηση

Η Ντέλσι Ροδρίγκες απομάκρυνε από την κυβέρνηση τον Άλεξ Σάαμπ, στενό συνεργάτη του Νικολάς Μαδούρο, που είχε ανταλλαγεί το 2023 με Αμερικανούς κρατούμενους, εν μέσω αμερικανικής πίεσης προς τη Βενεζουέλα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ διορίζει Μπλερ και Ρούμπιο σε συμβούλιο για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα, με μέλη τον Μάρκο Ρούμπιο, τον Τόνι Μπλερ, τον Τζάρεντ Κούσνερ και τον Ατζάι Μπάγκα. Συμμετέχουν επίσης οι Μαρκ Ρόουαν, Ρόμπερτ Γκέιμπριελ και ο Στιβ Γουίτκοφ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ φοβάται μήπως χάσει τον Κέβιν Χάσετ αν τον διορίσει στη Fed

Ο Τραμπ, αστειευόμενος, τόνισε πως προτιμά να κρατήσει τον οικονομικό του σύμβουλο Κέβιν Χάσετ στον Λευκό Οίκο παρά να τον προτείνει για επικεφαλής της Fed, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συγχαρητήριά του για το έργο του.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν βλέπει λόγο να επικαλεστεί τον Νόμο Εξέγερσης στη Μινεσότα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει, προς το παρόν, να ενεργοποιήσει τον Νόμο περί Εξέγερσης για αποστολή στρατού στη Μινεσότα, όπου συνεχίζονται οι εντάσεις μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ από πυρά ICE και τραυματισμό Βενεζουελάνου.
Κοινοβούλιο Δανίας Κοπεγχάγη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: «Η Γροιλανδία είναι σύμμαχος, όχι περιουσία», λέει η Μαρκόφσκι

Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου επισκέφθηκε την Κοπεγχάγη, εκφράζοντας στήριξη σε Δανία και Γροιλανδία και τονίζοντας ότι οι βλέψεις Τραμπ για τη Γροιλανδία δεν εκφράζουν τους Αμερικανούς πολίτες.