ΓΔ: 2063.03 1.00% Τζίρος: 212.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
businessdaily-France-Gallia-Bardella-Lepen
Φωτο: Shutterstock

Ένας στους τρεις Γάλλους θα στηρίξει τον «Εθνικό Συναγερμό» το 2027

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Harris Interactive για το περιοδικό «Regards», για τις εκλογές του 2027, το 34% των Γάλλων θα υπερψήφιζε τον υποψήφιο του Εθνικού Συναγερμού υπό την ηγεσία της Μαρίν Λεπέν.

Ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2027 το 34% των Γάλλων δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Harris Interactive για το γαλλικό περιοδικό Regards, ότι θα υπερψήφιζε τον (ή την) υποψήφιο του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν, έναντι 26% που δηλώνει ότι θα υπερψήφιζε τον (ή την) υποψήφιο της αριστεράς - αν αυτή κατέβαινε ενωμένη. Σε ό,τι αφορά την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν, (ο οποίος ως γνωστόν δεν έχει δικαίωμα υποψηφιότητας για τρίτη θητεία) υπέρ του όποιου υποψηφίου της δηλώνει ότι θα τασσόταν το 19% των ερωτηθέντων.

Αν ωστόσο τα τέσσερα κόμματα της αριστεράς δεν κατέβουν ενωμένα, τότε - σύμφωνα με τη δημοσκόπηση - πολλά ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σε σχέση με το ποιος θα μπορούσε να είναι ο αντίπαλος του ακροδεξιού υποψηφίου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2027.

Στην περίπτωση που η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν επιλέξει την αυτόνομη κάθοδο στις προεδρικές εκλογές τότε ο υποψήφιός της θα περιοριζόταν, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στο 8% και ο υποψήφιος των άλλων τριών κομμάτων της αριστεράς θα πλησίαζε το 18%.

Με άλλα λόγια η Ανυπότακτη Γαλλία θα βρισκόταν σχετικά μακριά από τα ποσοστά που έλαβε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν κατά τις τρεις προηγούμενες προεδρικές εκλογές (11,1% το 2012, 19,6% το 2017 και 21,9% το 2022), ενώ ο υποψήφιος των άλλων τριών κομμάτων της αριστεράς θα βρισκόταν μόλις μία ποσοστιαία μονάδα πίσω από τον όποιο υποψήφιο της παράταξης Μακρόν.

Από την άλλη αν το Σοσιαλιστικό κόμμα επιλέξει την αυτόνομη κάθοδο τότε θα περιοριστεί στο 13%, με τα άλλα τρία κόμματα της αριστεράς να κινούνται περί το 16%. Στην περίπτωση αυτή είναι σημαντικές οι πιθανότητες να περάσουν στο δεύτερο γύρο ο ακροδεξιός υποψήφιος και ο υποψήφιος της παράταξης Μακρόν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η στρατιωτική λύση δεν αρκεί για την εξάρθρωση της Χαμάς

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους δεν αναιρεί τη μνήμη της επίθεσης της Χαμάς. Τόνισε στην κοινή του δήλωση με τον Τραμπ ότι η στρατιωτική λύση δεν αρκεί για την ήττα της Χαμάς στη Γάζα.
μαχητικό Rafale Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Μαχητικά Rafale στην προστασία του εναέριου χώρου της Πολωνίας

Τρία γαλλικά μαχητικά Rafale θα ενισχύσουν την προστασία του εναέριου χώρου της Πολωνίας και της Ανατολικής Ευρώπης, μετά τη ρωσική εισβολή drone, ανακοίνωσε ο Μακρόν, τονίζοντας ότι δεν θα υποκύψει σε απειλές της Ρωσίας.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν–Τραμπ συζήτησαν για Μέση Ανατολή και ρωσική κλιμάκωση στην Πολωνία

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με τις ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία.