ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία BRICS
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά στη Σύνοδο Κορυφής BRICS 2024 στο Καζάν, Ρωσία.

Ο Πούτιν δηλώνει ότι συνέχεια σκέφτεται το ζήτημα της διαδοχής του

Δεν υπάρχει κάποιος σαφής διάδοχος του Πούτιν αν και με βάση το ρωσικό Σύνταγμα, αν ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, ο πρωθυπουργός θα αναλάβει τις εξουσίες του προέδρου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο μακροβιότερος ηγέτης του Κρεμλίνου από την εποχή του Ιωσήφ Στάλιν, δήλωσε σύμφωνα με σχόλια που μεταδόθηκαν σήμερα πως σκέπτεται πάντα το θέμα της διαδοχής του και άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει συναγωνισμός μεταξύ αρκετών υποψηφίων.

Ο Πούτιν, αντισυνταγματάρχης της KGB στον οποίο παρέδωσε την προεδρία την τελευταία ημέρα του 1999 ο Μπόρις Γέλτσιν, ήταν πρόεδρος από το 1999 έως το 2008, στη συνέχεια πρωθυπουργός έως το 2012 και μετά πάλι πρόεδρος από το 2012 μέχρι σήμερα.

«Το σκέπτομαι πάντα», είπε ο 72χρονος Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση για το αν σκέπτεται ποιος θα τον διαδεχθεί σε μια ταινία της κρατικής τηλεόρασης για το ένα τέταρτο του αιώνα που βρίσκεται στην ηγεσία της Ρωσίας με τίτλο «Ρωσία, Κρεμλίνο, Πούτιν, 25 χρόνια».

«Στην τελική, η επιλογή είναι του λαού, του ρωσικού λαού», είπε ο Πούτιν. «Νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο, ή μάλλον αρκετά πρόσωπα, έτσι ώστε ο κόσμος να έχει επιλογή».

Δεν υπάρχει κάποιος σαφής διάδοχος του Πούτιν αν και με βάση το ρωσικό Σύνταγμα, αν ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, ο πρωθυπουργός --τώρα ο Μιχαήλ Μισούστιν-- θα αναλάβει τις εξουσίες του προέδρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Μπαλωμένος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ρωσική υβριδική απειλή: Πώς στοχοποιείται η Ελλάδα από την προπαγάνδα

Η Ρωσία κλιμακώνει τον υβριδικό πόλεμο στην Ευρώπη, στοχοποιώντας και την Ελλάδα μέσω προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και ψυχολογικών επιχειρήσεων. Πώς απαντά η χώρα μας; Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος*.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι-Τραμπ εντός δυο ημερών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία σε δύο ημέρες με τον Ντόναλντ Τραμπ, συζητώντας κυρίως για την αντιαεροπορική άμυνα και την ενέργεια της Ουκρανίας, λόγω των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η Δύση κοντά σε «δραματική» κλιμάκωση στην Ουκρανία

Η Μόσχα εκφράζει ανησυχία για πιθανή αποστολή πυραύλων Tomahawk από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για κλιμάκωση της σύγκρουσης. Ο Τραμπ ζήτησε διευκρινίσεις πριν λάβει τελική απόφαση για τη χορήγησή τους.
Σημαία Κούβας πόρτα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κούβα αρνείται ότι εμπλέκεται στον πόλεμο της Ουκρανίας

Η Κούβα απορρίπτει κατηγορηματικά τις φήμες για αποστολή στρατιωτικών στην Ουκρανία και διαψεύδει τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί εμπλοκής της στη σύγκρουση. 26 άτομα καταδικάστηκαν για μισθοφορική δράση.