ΓΔ: 2602.62 0.35% Τζίρος: 22.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:06:37
H Ελβετή Πρόεδρος Κάριν Κέλερ Σούτερ.
Φωτογραφία Shutterstock

Ελβετία και ΗΠΑ επιταχύνουν τις εμπορικές συνομιλίες, δηλώνει η Σούτερ

Η Ελβετία και οι ΗΠΑ θα επισπεύσουν τις εμπορικές συνομιλίες τους, με κοινό στόχο την ταχεία επίτευξη συμφωνίας, δήλωσε η Πρόεδρος Κάριν Κέλερ Σούτερ.

Η Ελβετία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να επιταχύνουν τις εμπορικές τους συνομιλίες και είναι αποφασισμένες να καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία, δήλωσε σήμερα η Ελβετή Πρόεδρος Κάριν Κέλερ Σούτερ.

Η Ελβετή πρόεδρος έκανε την δήλωση αυτή κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ και τον επικεφαλής διαπραγματευτή για το εμπόριο Τζέιμισον Γκριρ στη Γενεύη.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο (10/5), οι ΗΠΑ και η Κίνα θα συνομιλήσουν στην Γενεύη για να εξαμολυνθούν οι σχέσεις τους και η πολιτική των δασμών, που απειλεί την οικονομία παγκοσμίως. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελβετικές Άλπεις καθρέφτισμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: Ιστορικά χαμηλή η στάθμη της λίμνης Ζυρίχης από το 1951

Η στάθμη της λίμνης της Ζυρίχης έπεσε σε ιστορικό χαμηλό 75 ετών, λόγω παρατεταμένης ξηρασίας, χαμηλών βροχοπτώσεων και υψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Περιβάλλοντος της Ελβετίας.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία ζητά από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές προσφύγων

Η Ελβετία σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ιταλία αιτούντες άσυλο που ανήκουν στις «δευτερογενείς ροές», με τις διαδικασίες να ξεκινούν τέλη Αυγούστου, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τη Ρώμη, σύμφωνα με την Corriere della Sera.
Αγελάδα με κέρατα
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: Ανεξήγητη νόσος προσβάλλει αγελάδες γαλακτοπαραγωγής

Αυξάνονται τα κρούσματα πυρετού και διάρροιας σε αγελάδες της Ελβετίας, με μείωση στην παραγωγή γάλακτος. Η αιτία της μυστηριώδους ασθένειας παραμένει άγνωστη, ενώ οι αρχές ερευνούν πιθανά μεταβολικά ή μολυσματικά αίτια.
Λιμνοδεξαμενή με ξηρασία
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός για χαμηλή στάθμη υδάτων στον Πάδο λόγω ξηρασίας

Η λίμνη Μπρενέτς στα σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας έχει σχεδόν στερέψει λόγω παρατεταμένης ξηρασίας και καύσωνα. Φέτος απουσιάζουν τουρίστες και εκδρομικά σκάφη, αφού η χαμηλή στάθμη νερού την καθιστά μη πλωτή.
Ελβετικό αεροσκάφος Swiss
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: Πιλότοι της Swiss μεθυσμένοι λίγο πριν την πτήση

Δύο πιλότοι της Swiss αποκλείστηκαν από πτήση στη Γενεύη τον Μάιο, επειδή διαπιστώθηκε ότι είχαν καταναλώσει υπερβολικό αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ. Στη θέση τους μπήκαν άλλοι πιλότοι και διεξάγεται εσωτερική έρευνα.