ΓΔ: 2002.91 -0.42% Τζίρος: 176.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο με καπέλο
Ο Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, συμβολίζει τις αμφιλεγόμενες πολιτικές που επηρεάζουν το αμερικανικό κύρος στον κόσμο.

Τραμπ: Διάταγμα για δωρεάν πτήσεις εξωτερικού για μετανάστες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε διάταγμα για να προωθήσει την εθελοντική αποχώρηση μεταναστών, προτείνοντάς τους δωρεάν πτήσεις, καθώς το πρόγραμμα απελάσεων του συναντά νομικά εμπόδια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, το πρόγραμμα μαζικών απελάσεων μεταναστών του οποίου αντιμετωπίζει δικαστικά εμπόδια, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι υπέγραψε διάταγμα προκειμένου να ενθαρρύνει κάποιους παράτυπους μετανάστες να «αυτοαπελαθούν», προτείνοντάς τους δωρεάν πτήσεις.

«Θα διευκολύνουμε στο μέγιστο την αποχώρηση παράτυπων αλλοδαπών», δήλωσε ο Τραμπ σε βίντεο που ανήρτησε στο Truth Social.

«Οποιοσδήποτε παράνομος μετανάστης μπορεί απλώς να εμφανιστεί σε ένα αεροδρόμιο και να πάρει μια δωρεάν πτήση (για να φύγει) από τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Ο Ρεπουμπλικάνος εξήγησε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να κλείνουν θέση σε μια πτήση μέσω εφαρμογής από το κινητό τους τηλέφωνο.

«Αν δεν είναι εδώ, μπορείτε να πάτε όπου θέλετε», τόνισε.

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι όσοι παράτυποι μετανάστες παραμείνουν στις ΗΠΑ θα γίνουν στόχος «κυρώσεων, κυρίως αιφνιδιαστικής απέλασης».

Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι θα προσφέρει 1.000 δολάρια στους μετανάστες που θα φύγουν από τις ΗΠΑ με τη θέλησή τους, ενώ θα αναλάβει και τα έξοδα μετακίνησής τους.

Εξάλλου ο Τραμπ σημείωσε ότι όσοι μετανάστες επιλέξουν να ακολουθήσουν αυτή την οδό, «ενδέχεται μία ημέρα» να τους επιτραπεί να επιστρέψουν νόμιμα στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι αυτή η διαδικασία «θα επιτρέψει τη μείωση του κόστους απέλασης κατά περίπου 70%, την ώρα που το μέσο κόστος σύλληψης, κράτησης και απέλασης ενός παράτυπου μετανάστη στις ΗΠΑ ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 17.121 δολάρια».

Διευκρίνισε εξάλλου ότι ένας μετανάστης από την Ονδούρα έχει ήδη χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα αυτό για να επιστρέψει στη χώρα του.

Ο Τραμπ έχει αναγάγει την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης σε απόλυτη προτεραιότητα της δεύτερης θητείας του στην προεδρία, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δέχονται «εισβολή» από «εγκληματίες που έρχονται από το εξωτερικό» και κάνοντας συχνά ανακοινώσεις για τις απελάσεις μεταναστών.

Όμως το πρόγραμμά του για μαζικές απελάσεις προσκρούει σε διάφορες αποφάσεις δικαστηρίων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολάριο και γιεν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιαπωνία συνεργάζονται για σπάνιες γαίες και ορυκτά εφοδιασμού

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Σανάε Τακαΐτσι υπέγραψαν στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία νέα συμφωνία για την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας σπάνιων γαιών, μέσω κοινών επενδύσεων και οικονομικών πολιτικών, με στόχο τις βιώσιμες αγορ
Τρίνινταντ Τομπάγκο, Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τρινιντάντ αρνείται τον εκβιασμό της Βενεζουέλας για το αέριο

Η πρωθυπουργός του Τρίνινταντ και Τομπάγκο, Κάμλα Περσάντ-Μπισέσαρ, τόνισε ότι η χώρα της δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς της Βενεζουέλας για το φυσικό αέριο, παρά τη φιλοξενία αμερικανικού πολεμικού πλοίου στα νερά της.
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Λευκός Οίκος: Η Ιαπωνία θα προτείνει τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης

Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σανάε Τακαΐτσι, σκοπεύει να προτείνει τον Ντόναλντ Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ο Τραμπ θεωρεί ότι συνέβαλε στην παγκόσμια ειρήνη μετά την επιστρο
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Θερμή συνάντηση Τακαΐτσι με τον Τραμπ στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τη νέα πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σανάε Τακαΐτσι, ανταλλάσσοντας θερμή χειραψία και συζητώντας για άμυνα και εμπόριο. Ο Τραμπ επιβεβαίωσε τη συμμαχία ΗΠΑ-Ιαπωνίας σε υψηλό επίπεδο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Συμφωνία Σέινμπαουμ - Τραμπ για παράταση εμπορικής προθεσμίας

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ, ανακοίνωσε ότι συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ και συμφώνησαν να παρατείνουν για λίγες εβδομάδες την προθεσμία εμπορικών διαπραγματεύσεων για να διευθετηθούν 54 εκκρεμή ζητήματα.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Όρμπαν-Τραμπ την επόμενη εβδομάδα για ρωσικό πετρέλαιο

Ο Βίκτορ Όρμπαν θα επισκεφθεί σύντομα την Ουάσιγκτον για να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να συζητήσουν ενεργειακά ζητήματα, εν μέσω των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά ρωσικών πετρελαϊκών, που επηρεάζουν την Ουγγαρία.