ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
Φώτο: Shutterstock

Μικρή πτώση πληθωρισμού στο 2,3% στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Χαμηλότερα κινήθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ σε σχέση με τις προβλέψεις, καθώς έπεσε στο 2,3%, με τους αναλυτές να τον περίμεναν να μείνει σταθερός στο 2,4%.

Πτώση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2025 με 2,3%. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα μείνει σταθερός στο 2,4%. Ο πληθωρισμός για τρίτο συνεχόμενο μήνα ήταν πιο χαμηλός από τις προβλέψεις. 

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,2% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο. Οι αναλυτές και πάλι έπεσαν έξω, καθώς περίμεναν να ενισχυθεί με 0,3%

Όσον αφορά τον δείκτη τιμών καταναλωτή σε ετήσια βάση, υποχώρησε στο 2,3% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Απρίλιο του 2024, ενώ οι αναλυτές περίμεναν να παραμείνει σταθερός στο 2,4%.

Όσον αφορά τον δομικό πληθωρισμό, έχει μείνει σταθερός στο 2,8% σε ετήσια βάση και αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση. Οι αναλυτές έπεσαν εκτός μόνο στην μηνιαία βάση που περίμεναν να είναι στο 0,3%. Επίσης, να υπογραμμίσουμε ότι ο δομικός πληθωρισμός δεν έχει τις κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, οι οποίες μεταβάλλονται με μεγάλη ευκολία.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αλώβητες οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Χαργκ μετά τον βομβαρδισμό

Καμία ζημιά δεν υπέστησαν οι πετρελαϊκές υποδομές στο νησί Χαργκ, σύμφωνα με το FARS, μετά από αμερικανικούς βομβαρδισμούς. Οι στόχοι ήταν στρατιωτικές άμυνες, ναυτική βάση και υποδομές αεροδρομίου.
Φωτιά μετά από βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς ζητά από το Ιράν να σταματήσει τους βομβαρδισμούς Αραβικών χωρών

Η Χαμάς κάλεσε το Ιράν να μην πλήττει κράτη του Κόλπου σε αντίποινα για επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ, ενώ τόνισε το δικαίωμα του Ιράν να αμυνθεί, ζητώντας να προστατευτούν οι γείτονες της Τεχεράνης.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο εβδομάδες πολέμου στη Μ. Ανατολή: Παγκόσμια αναταραχή κι επικίνδυνες επιλογές

Παρά τους στοχευμένους βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Ισραήλ, το Ιράν συνεχίζει τα αντίποινα, προκαλώντας αστάθεια στην περιοχή και πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία, ενώ ο Τραμπ αντιμετωπίζει δύσκολες κι επικίνδυνες επιλογές.
Εκτόξευση πυραύλου Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Πυραυλική δοκιμή κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο πύραυλο προς τη θάλασσα, σύμφωνα με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Το Τόκιο θεωρεί πιθανό να ήταν βαλλιστικός, ενώ δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί oλοκληρωτικά και ζητά συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν έχει ηττηθεί πλήρως και εκλιπαρεί για συμφωνία, την οποία ο ίδιος δεν επιθυμεί. Κατηγόρησε τα ΜΜΕ για απόκρυψη της επιτυχίας του αμερικανικού στρατού, μέσω ανάρτησης στο Truth Social.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με καταστροφή αμερικανικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων

Ο ιρανικός στρατός προειδοποιεί ότι θα καταστρέψει πετρελαϊκές και ενεργειακές εγκαταστάσεις που συνδέονται με τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, απαντώντας στις απειλές του προέδρου Τραμπ για επίθεση σε ιρανικές υποδομές στη νήσο Χαργκ.