ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ σε στιγμιότυπα από δημόσιες εμφανίσεις.

Ρωσία και ΗΠΑ εργάζονται για ανταλλαγή κρατουμένων σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι Ρωσία και ΗΠΑ συζητούν για ανταλλαγή κρατουμένων, ωστόσο η ημερομηνία παραμένει άγνωστη προς το παρόν.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ εργάζονται για μια ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά ότι ο χρόνος διεξαγωγής της δεν είναι ακόμα γνωστός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησαν, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία τη Δευτέρα, την πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων που θα αφορά εννέα πρόσωπα από κάθε πλευρά.

Κληθείς από δημοσιογράφους να δώσει νεότερα στοιχεία γι’ αυτό, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «οι κατάλληλες κυβερνητικές υπηρεσίες», όπως τις χαρακτήρισε, και από τις δύο πλευρές βρίσκονται σε επαφή μεταξύ τους για το θέμα αυτό.

Πηγή προσκείμενη στο Κρεμλίνο έχει δηλώσει στο Reuters ότι η αμερικανική πλευρά έχει δώσει στη Μόσχα κατάλογο με εννέα Αμερικανούς οι οποίοι είναι φυλακισμένοι στη Ρωσία, την επιστροφή των οποίων επιθυμεί η Ουάσιγκτον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Αποκλιμάκωση με το Ιράν ζητά η Μόσχα μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Το Κρεμλίνο κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν κλιμάκωση με το Ιράν, μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό νέο πλήγμα. Ο Τραμπ άφησε υπόνοιες για οπλικά προγράμματα της Τεχεράνης, κάτι που το Ιράν αρνείται.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξοργισμένος για την ουκρανική επίθεση στην κατοικία Πούτιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε έντονα την υποτιθέμενη ουκρανική επίθεση στην οικία του Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι είναι πολύ θυμωμένος και τονίζοντας πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες ενέργειες.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επανεξέταση της στάσης της Μόσχας μετά την επίθεση με drone

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Τραμπ ότι η Ρωσία θα επανεξετάσει τη στάση της στις ειρηνευτικές συνομιλίες μετά από φερόμενη ουκρανική επίθεση με drones σε κατοικία του. Η Ουκρανία διαψεύδει, ενώ το Κρεμλίνο καταγγέλλει υπονόμευση των διαπραγματεύσεων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ανεπίλυτα τα ζητήματα Ντονμπάς και Ζαπορίζια στο ειρηνευτικό σχέδιο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η διαχείριση του Ντονμπάς και του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια παραμένουν ανοιχτά ζητήματα στο ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων, μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.