ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ μιλάει στη συνδιάσκεψη CPAC για τις εκλογές του 2024.

Ντόναλντ Τραμπ Τζ.: Δεν αποκλείει μελλοντικά υποψηφιότητα για πρόεδρος ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, που είναι υπεύθυνος για τις οικογενειακές επιχειρήσεις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικά για υποψηφιότητα για προεδρία των ΗΠΑ.

Ο πρωτότοκος γιος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, που είναι επιφορτισμένος τώρα με εμπορικές υποθέσεις της οικογένειάς του, δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο «μια μέρα» να είναι υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Δεν ξέρω, ίσως μια μέρα, αυτή η κλίση υπάρχει», απάντησε ο 47χρονος Τραμπ, στη διάρκεια οικονομικού φόρουμ στην Ντόχα, όταν η συντονίστρια του πάνελ τον ρώτησε αν σκέπτεται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, μετά την αποχώρηση του πατέρα του.

Όμως αυτή τη στιγμή, είπε, σκοπός του είναι να μεταφέρει στον επιχειρηματικό κόσμο την επιθυμία της κυβέρνησης Τραμπ να «εκδιώξει την ιδεολογία woke που πήρε τον έλεγχο».

«Δεν είναι μόνο θέμα της κυβέρνησης. Είναι [θέμα] και του επιχειρηματικού τομέα», είπε.

Η δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Τραμπ είναι «η μεγαλύτερη ευκαιρία να επανεκκινήσει η Αμερική και να επανεκκινήσουν οι σχέσεις στον κόσμο, να δημιουργηθεί ευημερία και ανάπτυξη για όλο τον κόσμο. Και είμαι απολύτως σίγουρος για αυτό», πρόσθεσε, κλείνοντας μια συνεδρία όπου επέμεινε στο ότι ο ίδιος είναι πάνω απ΄όλα επιχειρηματίας.

Επιχειρηματίας προτού ο πατέρας του γίνει πρόεδρος, θα παραμείνει και «μετά», είπε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Trump Organization, της οικογενειακής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων, του τουρισμού, των ξενοδοχείων ή ακόμη των γηπέδων γκλοφ.

Ο πατέρας του συντηρεί την αμφιβολία για το αν το θα επιδιώξει τρίτη θητεία, κάτι που απαγορεύεται από το αμερικανικό Σύνταγμα και προκαλεί επικρίσεις από τους αντιπάλους του.

«Δεν ξέρω, πρέπει να το σκεφτώ», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ευρισκόμενος ακόμη στο Κατάρ, ενώπιον Αμερικανών στρατιωτών στη βάση αλ-Ουντέιντ.

Η 22η τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, που εγκρίθηκε το 1947, αναφέρει ότι «κανείς δεν μπορεί να εκλεγεί περισσότερες από δύο φορές πρόεδρος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Κούβας: Οι ΗΠΑ δεν έχουν ηθικό δικαίωμα να κρίνουν τις μεταρρυθμίσεις μας

Η Αβάνα δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν την ηθική ή πολιτική εξουσία να κρίνουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν στην Κούβα, παρά τις πρόσφατες αμερικανικές κυρώσεις και τις επικρίσεις για "προπέτασμα καπνού".
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ελβετία ο Βανς, έφτασε η ιρανική αντιπροσωπεία στο Μπούργκενστοκ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Ντ. Βανς, αναχώρησε για Ελβετία ώστε να συμμετάσχει σε συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό ζήτημα και κατάπαυση πυρός στον Λίβανο. Παρόντες και η ηγεσία του Πακιστάν σε τεχνικό επίπεδο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλή για επιβολή διοδίων στα Στενά του Ορμούζ από τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ απείλησε να επιβάλει «αμερικανικά διόδια» στα Στενά του Ορμούζ αν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν αποτύχουν, ζητώντας οι ΗΠΑ να αποζημιωθούν για τον ρόλο τους ως «φύλακας» στη Μέση Ανατολή.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Centcom: Διαψεύδουμε το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ από ΗΠΑ

Ο αμερικανικός στρατός διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ιράν για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, επισημαίνοντας πως η θαλάσσια διέλευση παραμένει ανοιχτή και οι αμερικανικές δυνάμεις παρακολουθούν την κατάσταση για να το διασφαλίσουν.
Φρεγάτα πολεμικού ναυτικού
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο στρατός εγγυάται την εφαρμογή της συμφωνίας με το Ιράν, λέει η Centcom

Ο αμερικανικός στρατός δηλώνει πως παραμένει σε εγρήγορση για την τήρηση της εκεχειρίας με το Ιράν, μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ από την Τεχεράνη. Παράλληλα, 55 πλοία διέπλευσαν με ασφάλεια σήμερα τα Στενά.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι σε Τραμπ: Η φιλία μας δεν αύξησε τη δημοτικότητά μου

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι απάντησε διαδικτυακά στον Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως η δημοτικότητά της δεν σχετίζεται με εκείνον, η Ιταλία παραμένει κυρίαρχη και συμβούλεψε τον Τραμπ να εστιάσει στη δική του δημοτικότητα.