ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με στρατιωτική στολή σε περιοχή συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Ζελένσκι: Αναγκαίο να υπάρξει παγκόσμια δράση κατά της Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί και πρόσθεσε: «Η σιωπή της Αμερικής, η σιωπή άλλων στον κόσμο ενθαρρύνει μόνο τον Πούτιν».

Παγκόσμια δράση μετά τη θανατηφόρα ρωσική επίθεση με 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης και περίπου 70 πυραύλους διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων, τη νύχτα της Κυριακής 25 Μαΐου, ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε το Ukrinform.

«Σήμερα, οι διασώστες εργάζονται σε περισσότερες από 30 ουκρανικές πόλεις και χωριά μετά το μαζικό χτύπημα της Ρωσίας. Όπου είναι απαραίτητο, οι εργασίες συνεχίζονται - οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επί τόπου, παρέχοντας βοήθεια και υποστηρίζοντας τους ανθρώπους. Σας ευχαριστώ», έγραψε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα του Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σχεδόν 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα περισσότερα από αυτά Shahed, καθώς και σχεδόν 70 πυραύλους διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών.

«Αυτά ήταν στοχευμένα χτυπήματα σε συνηθισμένες πόλεις. Συνηθισμένα κτίρια κατοικιών καταστράφηκαν και υπέστησαν ζημιές. Στο Κίεβο, χτυπήθηκαν οι κοιτώνες της σχολής ιστορίας του πανεπιστημίου. Υπήρξαν επίσης απεργίες σε επιχειρήσεις. Είναι τραγικό το γεγονός ότι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έχασαν τη ζωή τους. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι είπε ότι μεταξύ των στόχων ήταν το Κίεβο και η περιοχή, καθώς και οι περιοχές Ζτιομίρ, Χλεμίντσκι, Τερνοπίλ, Σερνίχιβ, Σούιμι, Οδησσός, Πολτάβα, Ντνίπρο, Μικολάιβ, Χάρκοβο και Σερκάσι.

«Οποιαδήποτε τέτοια τρομοκρατική ρωσική επίθεση είναι αρκετός λόγος για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η Ρωσία σέρνει αυτόν τον πόλεμο και συνεχίζει να σκοτώνει κάθε μέρα. Ο κόσμος μπορεί να είναι σε διακοπές το Σαββατοκύριακο, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται, ανεξάρτητα από τα Σαββατοκύριακα και τις εργάσιμες ημέρες», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί και πρόσθεσε: «Η σιωπή της Αμερικής, η σιωπή άλλων στον κόσμο ενθαρρύνει μόνο τον Πούτιν».

«Χωρίς πραγματικά ισχυρή πίεση στη ρωσική ηγεσία, αυτή η βαρβαρότητα δεν μπορεί να σταματήσει. Οι κυρώσεις σίγουρα θα βοηθήσουν. Η αποφασιστικότητα έχει σημασία τώρα - η αποφασιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, των ευρωπαϊκών χωρών και όλων εκείνων σε όλο τον κόσμο που επιδιώκουν την ειρήνη. Ο κόσμος γνωρίζει όλες τις αδυναμίες της ρωσικής οικονομίας», είπε.

Ο Ζελένσκι είπε ότι κατά τη γνώμη του, ο μόνος τρόπος για να σταματήσει ο πόλεμος είναι να ασκηθεί η απαραίτητη πίεση στη Ρωσία. «Ο Πούτιν πρέπει να αναγκαστεί να σκεφτεί όχι την εκτόξευση πυραύλων, αλλά τον τερματισμό του πολέμου», κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί Βαλτικές χώρες, επίπληξη από ΗΠΑ για drones Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρέσβης Β. Νεμπένζια δήλωσε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επιθέσεις με drones από τη Λετονία και τις Βαλτικές χώρες, απειλώντας με αντίποινα, ενώ Λετονία και ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες και τις ρωσικές απειλές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ κατέρριψε drone στην Εσθονία, ύποπτο για ουκρανικής προέλευσης

Μαχητικό του ΝΑΤΟ κατέρριψε ουκρανικό drone πάνω από την Εσθονία, εν μέσω συχνών παραβιάσεων εναέριου χώρου στην περιοχή. Συναγερμός και στη Λετονία, καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις drones κοντά στη Βαλτική και τη Ρωσία.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Ριαμπκόφ: Μεγαλώνει ο κίνδυνος άμεσης ρήξης Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ προειδοποίησε ότι αυξάνεται ο κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης Ρωσίας-ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα είχε καταστροφικές συνέπειες, λόγω της έντασης και προκλητικών ενεργειών.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα προσδοκά ενίσχυση συνεργασίας με Κίνα μέσω επίσκεψης Πούτιν

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι προσδοκά σημαντικά οφέλη από την επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Η επίσκεψη έρχεται λίγο μετά τις συνομιλίες Τραμπ-Σι στο Πεκίνο.
Σύστημα Patriot ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Απαραίτητη η ενίσχυση αντιαεροπορικής άμυνας λόγω Ρωσίας

Η Ρωσία συνεχίζει τις παραβιάσεις εναέριου χώρου στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ωθώντας 14 ηγέτες να ζητήσουν ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας και μεγαλύτερη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία, καταδικάζοντας τις προκλητικές ρωσικές ενέργειες.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Καναδά: Το ΝΑΤΟ είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ

Η Καναδή ΥΠΕΞ Ανίτα Άναντ δήλωσε ότι παρά τις επικρίσεις Τραμπ, το ΝΑΤΟ παραμένει ζωτικής σημασίας για τη συλλογική ασφάλεια της Δύσης έναντι της Ρωσίας και ενισχύει τις σχέσεις του με την ΕΕ σε ένα αβέβαιο παγκόσμιο περιβάλλον.