ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ανεργία
Φωτο: Shutterstock

«Έκρηξη» ανεργίας στις ΗΠΑ αναμένουν οι αναλυτές 

Η σημερινή ανακοίνωση για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας εκτιμάται ότι θα δείξει αύξησή τους στα 5,25 εκατ., επίπεδο πολύ υψηλότερο από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Εκτίναξη του αριθμού των ανέργων στις ΗΠΑ αναμένεται να καταγραφεί και κατά τη σημερινή ανακοίνωση των στοιχείων για τις αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας, όπως προειδοποιούν οι αναλυτές, τονίζοντας ότι η εντυπωσιακή πορεία της αγοράς εργασίας της χώρας έληξε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τον Μάρτιο.

«Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση», εκτίμησε ο Γκρέγκορι Ντακό, οικονομολόγος της Oxford Economics, προσθέτοντας ότι «η προοπτική για αυστηρότερα μέτρα περιορισμού και το γεγονός ότι πολλές πολιτείες δεν έχουν ακόμα μπορέσει να επεξεργαστούν το πλήρες ποσό των αιτήσεων υποβολής αιτήσεων ασύλου δείχνουν ότι το χειρότερο είναι μπροστά μας».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας έφθασαν στα 3,5 εκατ., με τους αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters να εκτιμούν ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα θα δείξουν αύξηση των αιτήσεων έως και κατά 5,25 εκατ. 

«Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ αναμένεται να είναι πολύ κακή και τα ποσοστά ανεργίας να αναμένεται να αυξηθούν  πάνω από το 10% εξαιτίας των προσπαθειών για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού», υπογραμμίζει η επικεφαλής της Fed στο Κλίβελαντ Λορέττα Μέστερ στο CNBC.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζόραν Μάμντανι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Υόρκη: Ο Ζοχράν Μαμντάνι ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου

Ο Ζοχράν Μαμντάνι, πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος Νέας Υόρκης, ορκίστηκε σήμερα σε ιστορικό σταθμό μετρό στο Μανχάταν, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του. Ορκίστηκε στο Κοράνι του Αφροαμερικανού ιστορικού Αρτούρο Σόμπουργκ.
Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πρόσθετες κυρώσεις σε εταιρείες και πλοία λόγω εμπάργκο Βενεζουέλας

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε τέσσερις πετρελαϊκές εταιρείες και δεξαμενόπλοια της Βενεζουέλας, πιέζοντας περαιτέρω τον Νικολάς Μαδούρο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, στόχος είναι όσοι παρακάμπτουν υπάρχοντες περιορισμούς.
Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πρόσθετες κυρώσεις σε εταιρείες και πλοία λόγω εμπάργκο Βενεζουέλας

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε τέσσερις πετρελαϊκές εταιρείες και δεξαμενόπλοια της Βενεζουέλας, πιέζοντας περαιτέρω τον Νικολάς Μαδούρο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, στόχος είναι όσοι παρακάμπτουν υπάρχοντες περιορισμούς.
Ισραηλινό πολεμικό πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ νεκροί σε αμερικανικά πλήγματα κατά ταχύπλοων με ναρκωτικά

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως σε νέα πλήγματα ενάντια σε πλεούμενα διακινητών ναρκωτικών στην Καραϊβική και τον Ειρηνικό σκοτώθηκαν τουλάχιστον οκτώ άτομα, στο πλαίσιο της επιχείρησης κατά της διακίνησης, με επίκεντρο τη Βενεζουέλα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επίθεση κατά Γαλλίας και ζεύγους Κλούνι

Ο Τραμπ σχολίασε ειρωνικά την απόκτηση γαλλικής υπηκοότητας από τον Τζορτζ και την Άμαλ Κλούνι, αποκαλώντας τους «αποτυχημένους στα πολιτικά προγνωστικά» και κατηγόρησε τη Γαλλία για «καταστροφική διαχείριση μετανάστευσης».