ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Καταστροφή στην Ουκρανία
Στρατιώτης στην Ουκρανία ανάμεσα σε ερείπια και κατεστραμμένη γέφυρα μετά από επίθεση.

Ρωσική επίθεση πρωτοφανούς κλίμακας στο Χάρκοβο με τουλάχιστον δύο νεκρούς

Ο δήμαρχος, Ίχορ Τερεχόβ, ανακοίνωσε πως από ρωσική επίθεση στην πόλη σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 17, χαρακτηρίζοντας το πλήγμα ως πρωτοφανούς κλίμακας.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 17 άλλοι τραυματίστηκαν σε πρωτοφανούς κλίμακας ρωσική επίθεση εναντίον του Χαρκόβου, δήλωσε σήμερα ο Ίχορ Τερεχόβ δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας.

Η πόλη υπέστη «την πιο ισχυρή επίθεση από την έναρξη του πολέμου», τον Φεβρουάριο του 2022, επεσήμανε ο Τερεχόβ κάνοντας λόγο για «τουλάχιστον 40 εκρήξεις» μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

«Ο εχθρός εκτόξευσε ταυτόχρονα πυραύλους, drones Shahed και κατευθυνόμενες εναέριες βόμβες», διευκρίνισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι στη ρωσική επίθεση χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 48 drones, δύο πύραυλοι και τέσσερις κατευθυνόμενες βόμβες.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 17 άλλοι τραυματίστηκαν σε πλήγμα εναντίον σπιτιού στη συνοικία Κιίβσκι, δήλωσε ο Τερεχόβ.

Το Χάρκοβο, μια πόλη με περισσότερους από 1,4 εκατ. κατοίκους πριν τον πόλεμο η πλειονότητα των οποίων είναι ρωσόφωνοι, βρίσκεται λιγότερα από 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία, στη βορειοανατολική Ουκρανία, και γίνεται συχνά στόχος ρωσικών επιθέσεων.

Την Πέμπτη 18 άνθρωποι – ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά—τραυματίστηκαν σε ρωσικά πλήγματα εναντίον του Χαρκόβου.

Εξάλλου τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή η Ρωσία εξαπέλυσε μία από τις μαζικότερες επιθέσεις της εναντίον της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου, με 407 drones και 45 πυραύλους, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Ο απολογισμός της επίθεσης αυτής αυξήθηκε σήμερα σε τουλάχιστον 7 νεκρούς, μετά τον εντοπισμό του πτώματος μίας νεαρής γυναίκας στα ερείπια κτιρίου διαμερισμάτων στην πόλη Λουτσκ, που βρίσκεται κοντά στα πολωνικά σύνορα. Χθες είχε βρεθεί νεκρός ο σύζυγός της. Τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη αυτή από τα ρωσικά πλήγματα.

Όπως δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τρία μέλη σωστικών συνεργείων σκοτώθηκαν στο Κίεβο, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τσερνίχιβ, στη νότια Ουκρανία. Συνολικά τουλάχιστον 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Αυτοί που σκοτώθηκαν στο Κίεβο ήταν διασώστες οι οποίοι έφτασαν στο σημείο έπειτα από ένα πρώτο πλήγμα και δυστυχώς σκοτώθηκαν σε νέο ρωσικό πλήγμα», επεσήμανε ο Ζελένσκι

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέρριψε χθες μέρος του μεριδίου ευθύνης για τη μαζική αυτή ρωσική επίθεση στους Ουκρανούς.

«Έδωσαν στον Πούτιν έναν λόγο να μπει και να τους βομβαρδίσει ανηλεώς χθες το βράδυ», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος, όταν ρωτήθηκε για τον αντίκτυπο που είχε το μπαράζ επιθέσεων με drones που εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον στρατιωτικών αεροδρομίων στη Ρωσία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Χθες ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα σειρά προληπτικών πληγμάτων εναντίον των στρατιωτικών αεροδρομίων στο Ένγκελς και Ντιαγκίλεβο στις ρωσικές περιφέρειες Σαρατόφ και Ριαζάν, όπως και εναντίον τουλάχιστον τριών δεξαμενών καυσίμων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί σε ρωσική επίθεση με drones στη Χερσώνα, λέει ο κυβερνήτης

Τέσσερις νεκροί και ένας τραυματίας από ρωσικές επιθέσεις με drone στη Χερσώνα, στοχεύοντας μίνιμπας και αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Ο πρόεδρος Ζελένσκι καταδίκασε τη στυγνή επίθεση.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θα απαντήσουμε στη ρωσική επίθεση που άφησε 10 νεκρούς

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο χωριό Πετσένιχι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, στοίχισε τη ζωή σε 10 άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον 18, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, που υποσχέθηκε απάντηση. Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τη Μόσχα.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί σε ρωσική επίθεση στη βορειοανατολική Ουκρανία

Ρωσική επίθεση στην Πετσενίγκι, κοντά στο Χάρκιβ, προκάλεσε 10 νεκρούς και 8 τραυματίες, σύμφωνα με τον Ολεγκ Σινεγκούμποφ. Κατοικίες, αυτοκίνητα, ταχυδρομείο και κατάστημα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε Ισμαήλ και Οδησσό, μία νεκρή στην Αστραχάν

Ρωσική επίθεση έπληξε τη νύχτα υποδομές στο λιμάνι Ισμαήλ στην Οδησσό, με τις πυρκαγιές να έχουν κατασβεστεί. Η Μόσχα δήλωσε ότι στόχευσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υπόστεγα εξοπλισμού και αποθήκες ναυτικών drones.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

16 νεκροί σε επιθέσεις σε Ρωσία και Ουκρανία

Τουλάχιστον 16 νεκροί από επιθέσεις με drones και πυραύλους σημειώθηκαν σε Ρωσία και Ουκρανία, με τη Μόσχα να δέχεται μαζική επίθεση. Ο πόλεμος συνεχίζεται με εκατέρωθεν πλήγματα που προκαλούν αυξανόμενα θύματα αμάχων.