ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Κολομβίας Μπογκοτά
Φωτο: Shutterstock

Επιτυχής η πρώτη χειρουργική επέμβαση στον υποψήφιο πρόεδρο της Κολομβίας

Ο γερουσιαστής Μιγκέλ Ουρίμπε, που τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμούς κατά προεκλογική εκδήλωση στη Μπογοτά, υπεβλήθη με επιτυχία σε πρώτη χειρουργική επέμβαση.

Ο γερουσιαστής Μιγκέλ Ουρίμπε, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε «κρίσιμη κατάσταση» μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε χθες Σάββατο στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στη Μπογοτά, ολοκλήρωσε με επιτυχία μια «πρώτη χειρουργική επέμβαση», ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Κολομβίας.

Ο Ουρίμπε «ολοκλήρωσε την πρώτη χειρουργική επέμβαση», δήλωσε ο Κάρλος Φερνάντο Γαλάν, διευκρινίζοντας ότι ο συντηρητικός γερουσιαστής περνά «κρίσιμες ώρες». Νωρίτερα το νοσοκομείο Santa Fe, όπου ο Ουρίμπε διακομίστηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο, είχε επισημάνει ότι θα υποβληθεί σε νευροχειρουργική επέμβαση.

«Δίνει μάχη για τη ζωή του», έγραψε η σύζυγος του Ουρίμπε, η Μαρία Κλαούντια Ταρασόνα, στον λογαριασμό του γερουσιαστή στο Χ και πρόσθεσε: «ο Θεός ας οδηγεί τους γιατρούς».

Δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, τραυματίστηκαν στην επίθεση, τα κίνητρα της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστά.

Όπως δήλωσαν οι τραυματιοφορείς που παρέλαβαν τον γερουσιαστή, αυτός έχει δεχθεί δύο σφαίρες στο κεφάλι και μία στο γόνατο.

Στο μεταξύ το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι «ένας ανήλικος κάτω των 15 ετών συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ένα πιστόλι τύπου Glock (9 χιλιοστών)» και πρόσθεσε ότι ο Κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο έχει ζητήσει έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που οργάνωσαν και διέταξαν την επίθεση.

Ο 39χρονος γερουσιαστής του συντηρητικού, αντιπολιτευόμενου κόμματος Δημοκρατικό Κέντρο δέχθηκε πυροβολισμούς στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης σε πάρκο στη συνοικία Φοντιμπόν της Κολομβίας χθες Σάββατο.

Άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο Santa Fe, με κάποιους να ανάβουν κεριά και να προσεύχονται και άλλους να κρατούν σημαίες της Κολομβίας.

Ο Μιγκέλ Ουρίμπε, που δεν είναι επισήμως υποψήφιος του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου του 2026, προέρχεται από μεγάλη πολιτική οικογένεια της Κολομβίας.

Είναι εγγονός του Χούλιο Σέζαρ Τουρμπάι, προέδρου της Κολομβίας από το 1978 ως το 1982, και γιος της Ντιάνα Τουρμπάι, μια δημοσιογράφος που είχε πέσει θύμα απαγωγής του βαρόνου των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ και σκοτώθηκε το 1991 στη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης για τη διάσωσή της.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλικό ποδόσφαιρο ομάδα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία έκλεισε φιλικά με Βραζιλία και Κολομβία στο ποδόσφαιρο

Η Γαλλία θα δώσει δύο φιλικά με Βραζιλία και Κολομβία στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα ματς θα γίνουν σε Φλόριντα και Βοστόνη, προετοιμάζοντας την ομάδα για τη διοργάνωση σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.
Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Απειλές Μορδίσκο για παρεμπόδιση των εκλογών μετά τους βομβαρδισμούς Πέτρο

Ο επικεφαλής των διαφωνούντων των πρώην FARC, Ιβάν Μορδίσκο, απειλεί να παρεμποδίσει τις εκλογές του 2026 μετά τους κυβερνητικούς βομβαρδισμούς που σκότωσαν δεκάδες αντάρτες, ακόμη και ανήλικους.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόεδρος Σέινμπαουμ αποκλείει αμερικανική επέμβαση κατά των καρτέλ

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ, απέρριψε και πάλι κάθε ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στη χώρα της για καταπολέμηση των καρτέλ, μετά από δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ υπέρ επιθετικών ενεργειών κατά των ναρκωτικών.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: 15 ανήλικοι νεκροί σε βομβαρδισμούς, αυξάνεται η πίεση στον Πέτρο

Τουλάχιστον 15 ανήλικοι σκοτώθηκαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κολομβία, προκαλώντας κριτική στον πρόεδρο Πέτρο, ενώ οι αρχές ερευνούν τη νομιμότητα των επιθέσεων και τη συνεχιζόμενη στρατολόγηση παιδιών.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δώδεκα παιδιά νεκρά σε στρατιωτικές επιδρομές στην Κολομβία από Οκτώβριο

Δώδεκα ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους σε στρατιωτικούς βομβαρδισμούς κατά ανταρτών στην Κολομβία από τον Οκτώβριο, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος Πέτρο, με τον ίδιο να δέχεται επικρίσεις για τις επιχειρήσεις αυτές.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπέρ στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά καρτέλ σε Μεξικό-Κολομβία

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε εντατικότερες επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών καρτέλ σε Μεξικό και Κολομβία, χωρίς να μιλήσει για στρατιωτική επέμβαση, τονίζοντας πως θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικών.