ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εθνοφρουρός ΗΠΑ διαδηλώσεις
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ: 134 εκατ. δολάρια το κόστος της ανάπτυξης στρατού στο Λος Άντζελες

Ο στρατός που αναπτύσσεται στο Λος Άντζελες, μετά από εντολή του προέδρου Τραμπ, αναμένεται να κοστίσει περίπου 134 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του Πενταγώνου.

Το κόστος ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων στο Λος Άντζελες, έπειτα από εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμάται στα 134 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου του Πενταγώνου.

Η Μπριν Γούλακοτ Μακντόνελ, η οποία ασκεί καθήκοντα υφυπουργού Άμυνας με οικονομική αρμοδιότητα, ενημέρωσε το αμερικανικό Κογκρέσο ότι *«το συγκεκριμένο ποσό περιλαμβάνει τη δαπάνη για το ταξίδι, τη διαμονή και τη σίτιση των στρατιωτών».

Το Πεντάγωνο έχει ήδη ανακοινώσει την ανάπτυξη 4.000 Εθνοφρουρών, καθώς και 700 πεζοναυτών στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες. Στόχος της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι η προστασία των ομοσπονδιακών κτιρίων και του προσωπικού των υπηρεσιών, σε μια περίοδο που η πόλη αντιμετωπίζει εκτεταμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν θα επιτεθούμε στο Ιράν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «παραγωγικές» συνομιλίες με το Ιράν και δεν σκοπεύουν να επιτεθούν πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ συνεχίζονται οι κυρώσεις στα ιρανικά λιμάνια και η διέλευση πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θέλει το θέρετρό του με γήπεδα γκολφ για προεδρική κατοικία

Ο Τραμπ επιθυμεί να μετατρέψει το πολυτελές συγκρότημά του στη Φλόριντα σε ασφαλή προεδρική κατοικία, στα πρότυπα του Καμπ Ντέιβιντ. Το σχέδιο παραμένει ασαφές, ειδικά ως προς το οικονομικό όφελος για την οικογένειά του.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν βλέπω σύνδεση ρωσικού εργαστηρίου με βιολογικό όπλο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι ο θάνατος υπαλλήλου εργαστηρίου στη Σιβηρία σχετίζεται με βιολογικό όπλο, ενώ επεσήμανε ότι οι ρωσικές αρχές διαβεβαιώνουν πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Η Δύση να ξαναβρεί τις ελληνικές αξίες, ο Τραμπ βοηθά

Σε ομιλία του στην Πνύκα, ο Μάρκο Ρούμπιο τόνισε πως η Δύση οφείλει να αντλήσει αυτοπεποίθηση και να αξιοποιήσει τις ελληνικές αξίες για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις, τονίζοντας τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επίσημο αίτημα προς Ρωσία για διευκρινίσεις μετά τον θάνατο σε εργαστήριο πανώλης

Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα περισσότερες πληροφορίες από τη Ρωσία μετά τον θάνατο εργαζομένης σε εργαστήριο πανώλης στη Σιβηρία, ενώ ο Τραμπ επιθυμεί άμεση επικοινωνία με τον Πούτιν. Οι ρωσικές αρχές διαψεύδουν λήψη ειδικών μέτρων.
Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας στην ισχυρότερη φάση τους

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, τόνισε πως η επίσκεψη του ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο στην Ελλάδα αναδεικνύει τη δύναμη της ελληνοαμερικανικής συμμαχίας και την κοινή δέσμευση για αμυντική, εμπορική και ενεργειακή συνεργασία.