ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
Άδεια έδρανα Ελλάδας και Τουρκίας σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.

Χατζηβασιλείου - Bozay: Συνάντηση στην Άγκυρα για θετική ατζέντα

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Mehmet Kemal Bozay συναντήθηκαν στην Άγκυρα και συμφώνησαν στην προώθηση της διμερούς συνεργασίας ενόψει του 6ου ΑΣΣ.

Η Άγκυρα φιλοξένησε σήμερα την 8η κατά σειρά συνάντηση των υφυπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Τάσου Χατζηβασιλείου και Mehmet Kemal Bozay, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια. 

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων μέσω της «Θετικής Ατζέντας» και επικεντρώθηκε στην προώθηση συνεργασιών σε στρατηγικούς τομείς.

Οι δύο αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις για τη διεύρυνση της συνεργασίας σε κρίσιμα πεδία, όπως το εμπόριο, η οικονομία, ο τουρισμός, οι μεταφορές, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, καθώς και η έρευνα και τεχνολογία.

 Οι τομείς αυτοί θεωρούνται κομβικοί για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και τη δημιουργία απτών αποτελεσμάτων που θα ωφελήσουν αμοιβαία τις δύο χώρες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τη βούληση Αθήνας και Άγκυρας να παραμείνουν προσηλωμένες στην προσπάθεια εμπέδωσης σταθερών και παραγωγικών διπλωματικών επαφών. 

Παράλληλα, συζητήθηκε η προετοιμασία για την επερχόμενη 6η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία αναμένεται να φιλοξενηθεί στην Τουρκία.

Αμφότερες οι πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν την εξερεύνηση νέων διαύλων συνεργασίας, όχι μόνο σε διμερές επίπεδο, αλλά και στο πλαίσιο διεθνών οικονομικών πρωτοβουλιών, με στόχο την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και ευημερίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Τουρκίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Στήριξη στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» για τον αγώνα ονομασίας

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέφρασε στήριξη στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» για τη χρήση της ονομασίας της, με ανάρτηση για τα 99 χρόνια από την ίδρυσή της, επισημαίνοντας τη σημασία της στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Η Συνθήκη της Λωζάννης ορίζει τη μειονότητα στη Θράκη ως θρησκευτική

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η Συνθήκη της Λωζάννης ορίζει τη μειονότητα στη Θράκη ως θρησκευτική και πως η Ελλάδα σέβεται πλήρως τα δικαιώματά της, καλώντας την Τουρκία να αποφεύγει δηλώσεις που βλάπτουν το κλίμα καλής γειτονίας.
Ελληνικό Κοινοβούλιο ολομέλεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Ο κατευνασμός ενισχύει την τουρκική προκλητικότητα

Η Νίκη καταγγέλλει ότι η πολιτική κατευνασμού ενθαρρύνει την Άγκυρα και καλεί την Ελλάδα να αναδείξει τη στάση της Τουρκίας που υπονομεύει τη σταθερότητα, το ΝΑΤΟ και την ασφάλεια στην Ευρώπη, σχολιάζοντας τις πρόσφατες τουρκικές απειλές.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ σε Φιντάν: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις, την ειρήνη εξυπηρετούν οι συνεργασίες μας

Το ΥΠΕΞ απάντησε αυστηρά στις δηλώσεις Φιντάν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα διαμορφώνει ανεξάρτητα εξωτερική πολιτική χωρίς υποδείξεις. Τόνισε πως η τριμερής συνεργασία με Ισραήλ και Κύπρο είναι ειρηνική και δεν στρέφεται κατά τρίτων.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φιντάν: Παρακολουθούμε την συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν επέκρινε την Ελλάδα για τη συνεργασία της με το Ισραήλ και προειδοποίησε ότι οι περιφερειακές συμμαχίες αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας τη Λευκωσία για πολιτικές που εντείνουν τα προβλήματα.
Τρακτέρ σε γεωργικό αγρό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα μέσω του Excel4Pro

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) ενημερώνει για το Open Call του Excel4Pro που απευθύνεται σε startups και ΜΜΕ Ελλάδας, Τουρκίας, Ουκρανίας στους τομείς εναλλακτικών φυτικών πρωτεϊνών και βιώσιμης επεξεργασίας τροφίμων με στόχο την υποστήριξη καινοτομιών.