ΓΔ: 2018.29 -0.35% Τζίρος: 72.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:18:33
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Ευρώπη, με φόντο τη σημαία της ΕΕ.

Νετανιάχου: Θα πλήξουμε κάθε θέση και στόχο του καθεστώτος του Χαμενεΐ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ο ισραηλινός στρατός θα πλήξει κάθε θέση του ιρανικού καθεστώτος.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προχώρησε σήμερα σε αυστηρές δηλώσεις, επισημαίνοντας πως ο ισραηλινός στρατός προτίθεται να πραγματοποιήσει βομβαρδισμούς σε «όλες τις θέσεις του καθεστώτος» στο Ιράν.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι ισραηλινές επιδρομές έχουν ήδη επιφέρει ένα «καίριο πλήγμα στο πυρηνικό πρόγραμμα» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δημιουργώντας επιπρόσθετες αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στοχευμένες επιχειρήσεις και προειδοποιήσεις

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Νετανιάχου υπογράμμισε ότι «θα βομβαρδίσουμε όλες τις θέσεις και τους στόχους του καθεστώτος του αγιατολάχ», επικαλούμενος τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τον Ανώτατο Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι «αυτό που έχουν νιώσει μέχρι στιγμής δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που θα τους έρθει τις επόμενες ημέρες», ανακοινώνοντας την πρόθεση για εντατικοποίηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ισραηλινός στρατός «καταστρέφει τώρα την ικανότητα του Ιράν να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους», ενισχύοντας τις πιέσεις προς την κυβέρνηση της Τεχεράνης. Ο Νετανιάχου τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι πρόσφατες στρατιωτικές ενέργειες επέφεραν «καίριο πλήγμα στο πυρηνικό τους πρόγραμμα» μετά τη μαζική επίθεση της Παρασκευής.

Οι εξελίξεις αυτές ανεβάζουν κατακόρυφα το γεωπολιτικό ρίσκο στην περιοχή, με τις αγορές να παρακολουθούν στενά τα γεγονότα για τυχόν επιπτώσεις σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, το πετρέλαιο και οι επενδύσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ έτοιμες για συμφωνία με Ιράν μόλις θελήσει η Τεχεράνη

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για συμφωνία με το Ιράν μόλις το θελήσει η Τεχεράνη. Πέντε γύροι συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα έχουν προηγηθεί, με βασικό εμπόδιο τον εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν.
Σημαίες Ρωσίας Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Ρωσία μετέφερε στην Τεχεράνη ότι το Ισραήλ δεν θέλει πόλεμο

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι μέσω Ρωσίας έλαβε μήνυμα πως το Ισραήλ, μετά τον πόλεμο των 12 ημερών τον Ιούνιο, δεν επιθυμεί νέα σύγκρουση με το Ιράν. Το μήνυμα προήλθε από τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Νετανιάχου.
Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη επικροτεί τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα

Το Ιράν χαιρέτισε τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει το Ισραήλ να παραβιάσει τις υποχρεώσεις του, υπογραμμίζοντας τη στήριξή του για τον τερματισμό της βίας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Μεγάλος κίνδυνος πολέμου με Ισραήλ, αδιέξοδο στο πυρηνικό ζήτημα

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ιράν–Ισραήλ, με τον υφ. Εξωτερικών της Τεχεράνης να προειδοποιεί για πιθανό πόλεμο, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα παραμένουν σε αδιέξοδο.