ΓΔ: 2025.46 1.13% Τζίρος: 297.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
σημαία Ισραήλ
Φώτο: Shutterstock

Κατς: Ο Χαμενεΐ θα λογοδοτήσει – «Χτύπησαν νοσοκομείο στο Ισραήλ»

Ο υπουργός Άμυνας Κατς και ο Νετανιάχου απειλούν με αντίποινα το Ιράν μετά από πυραυλική επίθεση σε νοσοκομείο. Κατηγορούν τον Χαμενεΐ για εγκλήματα πολέμου.

Σκληρή απάντηση έδωσε σήμερα το Ισραήλ μετά την πυραυλική επίθεση σε νοσοκομείο στο νότιο τμήμα της χώρας, την οποία αποδίδει στο Ιράν. Ο υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς χαρακτήρισε τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, «δειλό δικτάτορα» και τον κατηγόρησε για εγκλήματα πολέμου.

«Ο Χαμενεΐ κάθεται στα βάθη του οχυρωμένου καταφυγίου του και βάλλει εναντίον νοσοκομείων και κατοικιών στο Ισραήλ. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου και θα πρέπει να λογοδοτήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατς έκανε γνωστό ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχουν δώσει εντολή για εντατικοποίηση των ισραηλινών πληγμάτων κατά στρατηγικών και κυβερνητικών στόχων στο Ιράν και την Τεχεράνη, με σκοπό να εξουδετερωθούν οι απειλές κατά του Ισραήλ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Νετανιάχου είχε προειδοποιήσει και εκείνος ότι το Ιράν θα «πληρώσει μεγάλο τίμημα» για την επίθεση στο νοσοκομείο Soroka στη Μπερσέβα. «Οι Ιρανοί τρομοκράτες εκτόξευσαν πυραύλους κατά νοσοκομείου και πολιτών. Θα πληρώσουν ακριβά», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: Προειδοποίηση για «νέα αποτυχία» σε ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράν

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι νέα επίθεση κατά της χώρας του θα αποτύχει, ενώ ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ έκανε λόγο για βία αν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες. Το Ιράν ανέστειλε συνεργασία με τον ΔΟΑΕ μετά τις εχθροπραξίες με το Ισραήλ.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Βαριές ποινές κάθειρξης σε δύο Γάλλους για κατασκοπεία

Το Ιράν καταδίκασε δύο Γάλλους υπηκόους σε βαριές ποινές κάθειρξης για κατασκοπεία υπέρ Γαλλίας και Ισραήλ, σύμφωνα με το Mizan και το Fars, χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία τους. Η υπόθεση εκδικάστηκε για συλλήψεις του Μαρτίου 2023.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Το ΥΠΕΞ θεωρεί αντιφατική την πρόσκληση Μπάιντεν για διάλογο

Η ιρανική κυβέρνηση κατηγορεί τις ΗΠΑ για εχθρική στάση, τονίζοντας ότι η έκκληση Τραμπ για ειρήνη στην Τεχεράνη έρχεται σε αντίθεση με τη στήριξη των ΗΠΑ στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αντιφατική η πρόσκληση Μπάιντεν για διάλογο, λέει το ΥΠΕΞ

Το Ιράν επέκρινε την πρόταση διαλόγου του Τραμπ, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για «εχθρική συμπεριφορά» μετά την επίθεση σε πυρηνικές του εγκαταστάσεις. Η Δύση υποψιάζεται ότι το Ιράν επιδιώκει πυρηνικά, αλλά η Τεχεράνη το αρνείται.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ έτοιμες για συμφωνία με Ιράν μόλις θελήσει η Τεχεράνη

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για συμφωνία με το Ιράν μόλις το θελήσει η Τεχεράνη. Πέντε γύροι συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα έχουν προηγηθεί, με βασικό εμπόδιο τον εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν.
Σημαίες Ρωσίας Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Ρωσία μετέφερε στην Τεχεράνη ότι το Ισραήλ δεν θέλει πόλεμο

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι μέσω Ρωσίας έλαβε μήνυμα πως το Ισραήλ, μετά τον πόλεμο των 12 ημερών τον Ιούνιο, δεν επιθυμεί νέα σύγκρουση με το Ιράν. Το μήνυμα προήλθε από τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Νετανιάχου.