ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
σημαία Ισραήλ
Φώτο: Shutterstock

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ισραήλ: Έρχεται παρατεταμένη εκστρατεία κατά Ιράν

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για μακρά εκστρατεία κατά του Ιράν, καλώντας τους πολίτες να προετοιμαστούν για δύσκολες μέρες.

Την ετοιμότητα του Ισραήλ για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» εναντίον του Ιράν τόνισε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, σε δραματικό μήνυμα προς τον ισραηλινό λαό. 

Όπως ανέφερε σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του, η χώρα βρίσκεται στη μέση της «πιο περίπλοκης εκστρατείας στην ιστορία της» και απαιτείται εθνική ετοιμότητα για «δύσκολες ημέρες».

Ο Ζαμίρ υπογράμμισε ότι, παρά τις σημαντικές επιχειρησιακές επιτυχίες, το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα αβέβαιο σκηνικό και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση. 

«Προετοιμαζόμαστε για πολλά πιθανά σενάρια», σημείωσε χαρακτηριστικά, υποδηλώνοντας ότι η σύγκρουση με το Ιράν μπορεί να διαρκέσει και να κλιμακωθεί.

Η δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στη Μέση Ανατολή, ενώ η ρητορική της κυβέρνησης Νετανιάχου εντείνεται με στόχο την επιχειρησιακή και πολιτική ετοιμότητα έναντι του Ιράν και των συμμάχων του στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σε κίνδυνο η ενότητα και η ακεραιότητα του Λιβάνου

Ο ειδικός απεσταλμένος του Γάλλου προέδρου, Ζαν-Υβ Λεντριάν, προειδοποίησε ότι η ενότητα και ακεραιότητα του Λιβάνου απειλούνται από τη διαίρεση για τη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ, ενώ στηρίζει τη συνέχιση της εκεχειρίας και τις άμεσες διαπραγματεύσεις.
Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στις ΗΠΑ για την ταχεία ανάκαμψη της Τεχεράνης

Έξι εβδομάδες μετά την εκεχειρία, το Ιράν αποκαθιστά γρήγορα μέρος της παραγωγής drones, σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικών υπηρεσιών που επικαλείται το CNN, διατηρώντας σημαντική απειλή για την περιοχή.
Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Σε ύψιστη επιφυλακή ο στρατός λόγω απειλών ΗΠΑ-Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή μετά από νέες απειλές ΗΠΑ-Ιράν, όπως δήλωσε ο αρχηγός Εγιάλ Ζαμίρ, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες εναντίον του Ιράν όσο χρειαστεί.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί απειλούν με επέκταση του πολέμου πέρα από τη Μέση Ανατολή

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν ότι αν υπάρξει νέα επίθεση ΗΠΑ ή Ισραήλ κατά του Ιράν, ο πόλεμος θα εξαπλωθεί πέρα από τη Μέση Ανατολή. Η κατάπαυση πυρός με τις ΗΠΑ ισχύει από 8 Απριλίου, μετά από μήνες έντασης.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλή Φρουρών της Επανάστασης για επέκταση πολέμου εκτός Μέσης Ανατολής

Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν πως, αν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ξαναεπιτεθούν στο Ιράν, ο πόλεμος θα εξαπλωθεί πέρα από τη Μέση Ανατολή, με καταστροφικά πλήγματα, όπως αναφέρουν στη σελίδα τους Sepah News.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 4.000 συλλήψεις για πολεμικές κατηγορίες, λέει ΜΚΟ

Πάνω από 4.000 συλλήψεις στο Ιράν για κατηγορίες σχετικές με τον πόλεμο εναντίον ΗΠΑ και Ισραήλ κατέγραψε η HRANA, με τις κατηγορίες να περιλαμβάνουν κατασκοπεία και απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας.