ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τζέι Ντι Βανς μιλά
Ο αντιπρόεδρος Βανς προσκαλεί τον Πάπα Λέοντα 14ο να επισκεφθεί τις ΗΠΑ

Ο αντιπρόεδρος Βανς υποστηρίζει παραμονή του στρατού στο Λος Άντζελες

Ο Τζέι Ντι Βανς συναντήθηκε με στρατεύματα στο Λος Άντζελες μετά τις διαδηλώσεις κατά των επιχειρήσεων εναντίον μεταναστών και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι ενθαρρύνουν την παράνομη διέλευση μεταναστών στα σύνορα.

Με στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στο Λος Άντζελες για να καταστείλουν διαμαρτυρίες εναντίον των επιδρομών των αρχών κατά μεταναστών συαντήθηκε χθες ο ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς ενώ κατηγόρησε τους δημοκρατικούς επικεφαλής της πολιτείας και της πόλης ότι ενθαρρύνουν μετανάστες να διασχίζουν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ.

Ο Βανς, ο οποίος συναντήθηκε με μερικούς από τους 700 Πεζοναύτες και τους 4.000 Εθνοφρουρούς τους οποίος ανέπτυξε πρόσφατα στο Λος Άντζελες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε επίσης τους δημοκρατικούς ηγέτες ότι δεν υποστηρίζουν τις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Κόντρα στις επιθυμίες του δημοκρατικού κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ, ο Τραμπ ανέπτυξε νωρίτερα αυτό το μήνα στο Λος Άντζελες στρατεύματα της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας για να καταστείλουν διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν από επιδρομές πρακτόρων της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων σε χώρους δουλειάς για να εντοπίσουν και να απελάσουν παράτυπους μετανάστες.

Την Πέμπτη, αμερικανικό εφετείο επέτρεψε στον Τραμπ να διατηρήσει τον έλεγχο της Εθνοφουράς της Καλιφόρνιας.

Ο Βανς δήλωσε πως η απόφαση του δικαστηρίου κατέστησε σαφές ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων από τον Τραμπ «ήταν εντελώς θεμιτή και αρμόζουσα χρήση της ομοσπονδιακής επιβολής του νόμου».

Ο Βανς δεν έδωσε καμιά ένδειξη για το πότε οι Πεζοναύτες και η Εθνοφρουρά θα φύγουν από το Λος Άντζελες και υπαινίχθηκε ότι μπορεί να παραμείνουν για κάποιο χρόνο ακόμα στην πόλη.

«Οι στρατιώτες και οι Πεζοναύτες εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ ένα απαραίτητο τμήμα αυτού που συμβαίνει εδώ, επειδή ανησυχούν ότι θα αναζωπυρωθεί», δήλωσε ο Βανς.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Νιούσομ και τη δήμαρχο του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας ότι παρανόμησαν μη καταστέλλοντας τις ταραχές στην πόλη και ότι δεν υποστήριξαν τις τοπικές και τις πολιτειακές δυνάμεις επιβολής του νόμου.

«Αντιμετώπισαν τη Μεθοριακή Περίπολο (Border Patrol) και τη δύναμη ασφάλειας των συνόρων σαν μια παράνομη δύναμη, αντί γι' αυτό που είναι, δηλαδή δύναμη επιβολής του νόμου του αμερικανικού λαού που προσπαθεί να επιβάλει τους νόμους του αμερικανικού λαού», δήλωσε.

Ο Νιούσομ πιστεύεται ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2028 και ενδέχεται να είναι αντίπαλος του Βανς.

Η Νταϊάνα Κροφτς-Πελάγιο, εκπρόσωπος του Νιούσομ, χαρακτήρισε τον ισχυρισμό του Βανς «κατηγορηματικά ψευδή».

«Ο Κυβερνήτης καταδικάζει με συνέπεια τη βία και έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Η ίδια επικαλέσθηκε καταχωρίσεις του Νιούσομ στο X, περιλαμβανομένης μιας στις 9 Ιουνίου, όταν έγραψε, «ανόητοι ταραχοποιοί, που επωφελούνται από το χάος του Τραμπ, θα λογοδοτήσουν».

Ο Νιούσομ έχει δηλώσει πως η ανάπτυξη στρατευμάτων από τον Τραμπ επιδείνωσε τις διαμαρτυρίες, αύξησε τις εντάσεις και είναι αντισυνταγματική.

Η Μπας, δήμαρχος του Λος Άντζελες, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι ο Βανς «ξέρασε ψέματα και ανοησία» και χαρακτήρισε «πρόκληση» την ανάπτυξη στρατευμάτων που έσπειρε «τρόμο και φόβο σ' όλη την πόλη μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνθρωπος σε χιονοθύελλα
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή χειμερινή καταιγίδα με ακυρώσεις πτήσεων και άδεια ράφια στις ΗΠΑ

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, προκαλώντας χιονοπτώσεις και παγετό. Σε 20 πολιτείες κηρύχθηκε έκτακτη ανάγκη, ενώ χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί και ράφια σε σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει.
Αστυνομικοί κατά την υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικές διαδηλώσεις για τη δολοφονία δεύτερου Αμερικανού από την ICE στη Μινεσότα

Θανατηφόρος πυροβολισμός 37χρονου άνδρα από πράκτορες στη Μινεάπολη προκαλεί νέες διαμαρτυρίες κατά της ICE, εντείνοντας την ένταση μετά από ανάλογο περιστατικό με θύμα τη Ρενέ Γκουντ. Η κυβέρνηση Τραμπ υπερασπίζεται τις ενέργειες.
Επιβατικό αεροσκάφος διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κακοκαιρία ακυρώνει χιλιάδες πτήσεις, 130.000 χωρίς ρεύμα

Περισσότερες από 4.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ λόγω σφοδρής κακοκαιρίας, που φέρνει χιόνι και διακοπές ρεύματος σε Τέξας και Λουιζιάνα. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 12 πολιτείες, ενώ οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αλμπανέζι όρισε τον νέο πρεσβευτή της Αυστραλίας στις ΗΠΑ

Ο Άντονι Αλμπανέζι όρισε τον Γκρεγκ Μοριάρτι νέο πρεσβευτή της Αυστραλίας στις ΗΠΑ, αντικαθιστώντας τον Κέβιν Ραντ, ο οποίος παραιτείται μετά από επικρίσεις λόγω δηλώσεων του κατά του Ντόναλντ Τραμπ.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οι γονείς του Άλεξ Πρέτι καταγγέλλουν την ICE για τον θάνατο του γιου τους

Οι γονείς του Άλεξ Πρέτι απέρριψαν κατηγορηματικά την εκδοχή της κυβέρνησης Τραμπ για το θάνατό του, καταγγέλλοντας «αηδιαστικά ψέματα» και τονίζοντας πως ο γιος τους ήταν άοπλος όταν δέχτηκε επίθεση από πράκτορες της ICE.