ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά σε στρατιωτική τελετή με φόντο αξιωματικούς.

Πούτιν: Αυξάνεται η παραγωγή των ρωσικών πυραύλων Oreshnik

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε την απόδοση των πυραύλων Oreshnik σε μάχη και υπενθύμισε την πρόθεση ανάπτυξής τους στη Λευκορωσία έως τα τέλη του 2025.

Την ενίσχυση της παραγωγής των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων μέσου βεληνεκούς Oreshnik ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε εκδήλωση για την αποφοίτηση στρατιωτικών δοκίμων.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Oreshnik, σημειώνοντας πως το οπλικό σύστημα «έχει αποδειχθεί πολύ αξιόπιστο σε πραγματικές συνθήκες μάχης». Πρόκειται για πυραύλους που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στο πεδίο του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από ρωσικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι το 2024 ο Πούτιν είχε δηλώσει πως η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης του Oreshnik στη Λευκορωσία εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2025, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της Ρωσίας να ενισχύσει περαιτέρω τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή.

Η δήλωση του Ρώσου προέδρου εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατιωτικής κινητοποίησης της Μόσχας, στον απόηχο της συνέχισης των επιχειρήσεων στην Ουκρανία και της ενίσχυσης των εξοπλιστικών της δυνατοτήτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 5 ουκρανικά drones καθ' οδόν προς τη Μόσχα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 5 ουκρανικά drones κοντά στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σ. Σαμπιάνιν. Δεν υπήρξαν θύματα, ενώ επιβλήθηκαν προσωρινοί περιορισμοί σε αεροδρόμια της πρωτεύουσας και της κεντρικής Ρωσίας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι: «Η ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας έχει ολοκληρωθεί κατά 90%»

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία είναι έτοιμη κατά 90%, με το υπόλοιπο 10% να κρίνει την τύχη Ουκρανίας και Ευρώπης. Τόνισε πως δεν θα δεχτεί συμφωνία χωρίς ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για αποτροπή νέας εισβολής.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν θεωρούμε ότι η Ουκρανία στόχευσε κατοικία του Πούτιν

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Ουκρανία δεν στόχευσε τον Πούτιν ούτε τις κατοικίες του στη πρόσφατη επίθεση drone, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ενώ το Κίεβο έχει διαψεύσει τη σχετική κατηγορία της Μόσχας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συζητήσεις ΗΠΑ και δυτικών για τερματισμό του

Αμερικανοί αξιωματούχοι συζήτησαν με Ουκρανούς και Ευρωπαίους για τα επόμενα βήματα στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, εστιάζοντας σε ενισχυμένες εγγυήσεις ασφάλειας και αποφυγή νέων συγκρούσεων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα Κιέβου σε διυλιστήριο Τουαπσέ και τερματικό Κρασνοντάρ

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως χτύπησε διυλιστήριο στην Τουαπσέ και τερματικό πετρελαίου στην Ταμάν του Κρασνοντάρ, προκαλώντας ζημιές σε μονάδες επεξεργασίας και δύο προβλήτες.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: «Γελοίο» το ρωσικό βίντεο για επίθεση με drone στην οικία Πούτιν

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως «γελοίο» το ρωσικό βίντεο που υποτίθεται αποδεικνύει ουκρανική επίθεση με drone κατά της κατοικίας Πούτιν, λέγοντας πως δεν υπήρξε τέτοια επίθεση και ότι το αφήγημα δεν είναι σοβαρό.