ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία στο Ιράν
Φωτογραφία Shutterstock

Πεζεσκιάν: Το Ιράν θα τηρήσει την εκεχειρία αν το κάνει και το Ισραήλ

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα σεβαστεί την εκεχειρία με το Ισραήλ, υπό τον όρο ότι και το Ισραήλ θα πράξει το ίδιο.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, δήλωσε σήμερα ότι η Τεχεράνη προτίθεται να τηρήσει την εκεχειρία με το Ισραήλ, υπό την προϋπόθεση ότι και η άλλη πλευρά θα συμμορφωθεί με τους όρους της συμφωνίας.

«Εφόσον το σιωνιστικό καθεστώς δεν παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός, ούτε το Ιράν θα την παραβιάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεζεσκιάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, Ανουάρ Ιμπραήμ. 

Η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

NBC News: Ο Νετανιάχου ενημερώνει τον Τραμπ για νέα πλήγματα κατά του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ενημερωθεί από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τους κινδύνους από την επέκταση του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν, σύμφωνα με το NBC News. Ανεπιβεβαίωτες οι πληροφορίες, επισημαίνει το Reuters.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Η Μοσάντ δεσμεύεται να αποτρέψει την πυρηνική αναβίωση του Ιράν

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, τόνισε πως το Ισραήλ είναι υπεύθυνο να αποτρέψει την επανεκκίνηση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις και αμοιβαίες επιθέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αταλάντευτη στήριξη στη Χεζμπολά, δηλώνει σύμβουλος ανώτατου ηγέτη

Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει δυναμικά τη Χεζμπολά στον Λίβανο κατά του Ισραήλ, δήλωσε αξιωματούχος του Χαμενεΐ, τονίζοντας τον ρόλο της Χεζμπολά ως βασικό πυλώνα αντίστασης ενάντια στον σιωνισμό.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί ζητούν εκδίκηση για τη δολοφονία ηγέτη της Χεζμπολάχ

Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης ζήτησαν «εκδίκηση» για τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Ταμπαταμπάι, κατηγορώντας το Ισραήλ, και τόνισαν το δικαίωμα των συμμάχων της Τεχεράνης να απαντήσουν.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Καταδίκη της δολοφονίας ηγετικού στελέχους της Χεζμπολάχ

Το Ιράν καταδίκασε έντονα τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χαϊθάμ Άλι Ταμπαταμπάι, που σκοτώθηκε από ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό, χαρακτηρίζοντάς τον σημαντικό στέλεχος της λιβανικής αντίστασης.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αούν καταδικάζει τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν καταδίκασε τους νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, ενώ ο λιβανικός στρατός τόνισε ότι στόχευαν να εμποδίσουν την ανάπτυξή του στην περιοχή. Η Χεζμπολά δήλωσε διατήρηση του δικαιώματος αυτοάμυνας.