ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία στο Ιράν
Φωτογραφία Shutterstock

Ιράν: Σοβαρές ζημιές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις από αμερικανικά πλήγματα

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις των ΗΠΑ προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις. Η δήλωση έγινε από τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, Εσμαΐλ Μπαγαΐ.

Σημαντικές ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν προκάλεσαν τα αμερικανικά πλήγματα που σημειώθηκαν την Κυριακή, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της Τεχεράνης.

Όπως μετέδωσε το Al Jazeera, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Εσμαΐλ Μπαγαΐ, δήλωσε σήμερα πως «οι πυρηνικές μας εγκαταστάσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, αυτό είναι βέβαιο».

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών, εν μέσω γεωπολιτικών αναταράξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την Ουάσινγκτον σχετικά με τις δηλώσεις του Ιράν ή τα φερόμενα αποτελέσματα των επιχειρήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ πανηγυρίζει για γέφυρα στο Ιράν, η Τεχεράνη δεν υποχωρεί

Παρά τους συνεχιζόμενους αμερικανοϊσραηλινούς βομβαρδισμούς στο Ιράν, η Τεχεράνη απαντά με αντίποινα, εκτοξεύοντας πυραύλους κατά Τελ Αβίβ και Εϊλάτ. Το Ισραήλ ενεργοποίησε την αντιαεροπορική άμυνά του.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με πυραύλους και drones δέχθηκε το Κουβέιτ

Ο στρατός του Κουβέιτ δήλωσε ότι οι αντιαεροπορικές άμυνες απώθησαν επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με τις εκρήξεις να οφείλονται σε αναχαιτίσεις και όχι πλήγματα, εν μέσω έντασης στη Μέση Ανατολή.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο στρατός απαντά σε πυραυλική επίθεση από το Ιράν

Οι ισραηλινές δυνάμεις ενεργοποίησαν αντιαεροπορικά συστήματα, ύστερα από εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν προς το Ισραήλ. Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε Τελ Αβίβ και Εϊλάτ.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Κράτη Κόλπου: Ζητούν εντολή ΟΗΕ για μέτρα στα Στενά Ορμούζ

Ο Γενικός Γραμματέας του GCC κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να προστατεύσει τα Στενά του Ορμούζ από ιρανικές ενέργειες, τονίζοντας την ανάγκη διασφάλισης της διεθνούς ναυσιπλοΐας και της ασφάλειας των θαλάσσιων οδών.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πλήγματα Τεχεράνης σε αμερικανικά αεροπλάνα στην Ιορδανία

Το Ιράν επιτέθηκε με drones σε αμερικανικά μαχητικά στην αεροπορική βάση Αλ Αζράκ της Ιορδανίας, ενώ ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν πιθανή στόχευση γεφυρών σε Κουβέιτ, Σ. Αραβία, Άμπου Ντάμπι και Ιορδανία και επίθεση σε cloud της Amazon στο Μπαχρέιν.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση δύο φορές σε γέφυρα κοντά στην Τεχεράνη μέσα σε μία μέρα

Η αμερικανο-ισραηλινή επίθεση έπληξε ξανά τη γέφυρα B1 στο Καράτζ κοντά στην Τεχεράνη, μία ώρα μετά το πρώτο χτύπημα με δύο νεκρούς, την ώρα που διασώστες βοηθούσαν τα θύματα, σύμφωνα με ιρανικά μέσα.