ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ρωσικό μαχητικό Su-34
Φωτογραφία Shutterstock

Ρωσικό Su-34 συνετρίβη στο Νίζνι Νόβγκοροντ λόγω βλάβης στο σύστημα

Ρωσικό Su-34 συνετρίβη στη Βόλγα έπειτα από βλάβη στο σύστημα προσγείωσης. Οι πιλότοι εκτινάχθηκαν εγκαίρως και δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο έδαφος.

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη στη ρωσική περιοχή του Βόλγα, στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Το αεροσκάφος Su-34 συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλήρωμα δεν κατάφερε να θέσει σε λειτουργία το σύστημα προσγείωσης το οποίο υπέστη βλάβη.

Στη συνέχεια το πλήρωμα οδήγησε το μαχητικό αεροσκάφος σε μια ακατοίκητη περιοχή ενώ οι πιλότοι έθεσαν σε λειτουργία το αυτόματο σύστημα εκτίναξης. Οι δύο πιλότοι είναι σώοι, ενώ το υπουργείο άμυνας ανέφερε ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές επί του εδάφους.

Το Sukhoi Su-34 είναι ένα σύγχρονο διθέσιο μαχητικό βομβαρδιστικό. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις το έθεσαν σε υπηρεσία πριν από 10 και πλέον χρόνια.

Το Su-34 μπορεί να μεταφέρει πυραύλους κρουζ και να ρίχνει βόμβες ολίσθησης. Αυτό το καθιστά σημαντικό στοιχείο του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Μόλις στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έγινε γνωστό ότι η Ουκρανία κατάφερε να καταστρέψει δύο τέτοια μαχητικά αεροσκάφη σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή του Βόλγκογκραντ και να προκαλέσει ζημιές σε άλλα δύο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο Κολομβιανοί καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια σε ρωσοκρατούμενη Ουκρανία

Δύο Κολομβιανοί καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια φυλάκιση από δικαστήριο στη ρωσοκατεχόμενη Ντονέτσκ επειδή πολέμησαν με τις ουκρανικές δυνάμεις. Βίντεο τούς δείχνει με χειροπέδες να οδηγούνται στο δικαστήριο από αστυνομικούς.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ προτρέπει τη Ρωσία να αποφεύγει πυρηνικές απειλές και εντάσεις

Η ΕΕ κάλεσε τη Ρωσία να μην προχωρά σε πυρηνικές απειλές ή δοκιμές μετά την εντολή Πούτιν, ζητώντας σεβασμό στις διεθνείς συμφωνίες και υπενθυμίζοντας ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει να διεξαχθεί.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πρώτη συνάντηση με ηγέτες Κεντρικής Ασίας στην Ουάσινγκτον

Ο πρόεδρος Τραμπ συναντά για πρώτη φορά τους ηγέτες των πέντε κρατών της Κεντρικής Ασίας στην Ουάσινγκτον, σε μια προσπάθεια των δυτικών να ενισχύσουν την παρουσία τους έναντι Ρωσίας και Κίνας στη στρατηγική περιοχή.
Φωτιά σε βιομηχανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν στη Βολγκαγκράντ, ένας νεκρός

Ουκρανικά drones επιτέθηκαν τη νύχτα στη Βολγκαγκράντ, προκαλώντας τον θάνατο ενός άνδρα και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη. Ζημιές προκλήθηκαν σε πολυκατοικία και παρακείμενα κτίρια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Ουκρανικός στρατός μάχη
ΔΙΕΘΝΗ

Ο στρατός διαψεύδει περικύκλωση ουκρανικών δυνάμεων στο Ποκρόφσκ

Ο ουκρανικός στρατός διέψευσε τους ρωσικούς ισχυρισμούς για περικύκλωση στο Ποκρόφσκ, σημειώνοντας ότι οι μάχες συνεχίζονται και δεν υπάρχει καμία περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή.
Πύραυλος Topol Μ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν ζητά προτάσεις για επανάληψη πυρηνικών δοκιμών στη Ρωσία

Ο Πούτιν ζήτησε προτάσεις για πιθανές πυρηνικές δοκιμές, απαντώντας σε δηλώσεις του Τραμπ για επανέναρξη των αμερικανικών δοκιμών. Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να απαντήσει εάν προχωρήσουν οι ΗΠΑ ή άλλη πυρηνική δύναμη.