ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:41:03
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά σε εξωτερικό χώρο με πράσινο φόντο.

Ο Τραμπ ειρωνεύεται μετανάστες για αλιγάτορες στο «Αλκατράζ» της Φλόριντα

Ο Τραμπ προκαλεί έντονες αντιδράσεις με την κατασκευή κέντρου κράτησης μεταναστών στους βάλτους της Φλόριντα, χλευάζοντας ότι δραπέτες κινδυνεύουν από αλιγάτορες και φίδια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε νέο κύμα αντιδράσεων με χλευαστικά σχόλια για το υπό κατασκευή κέντρο κράτησης μεταναστών στους βάλτους της Φλόριντα, το οποίο ήδη έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «Αλκατράζ με αλιγάτορες».

 Το νέο αυτό κέντρο, που χτίζεται σε απομονωμένη περιοχή του εθνικού πάρκου Έβεργκλεϊντς, συγκεντρώνει οργή από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιβαλλοντικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε χιουμοριστικά σχόλια για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όσοι αποπειραθούν να αποδράσουν από το κέντρο, όπως επιθέσεις από αλιγάτορες και φίδια. 

«Θα τους μάθουμε πώς να ξεφεύγουν από έναν αλιγάτορα. Αν τρέξετε έτσι, οι πιθανότητές σας αυξάνονται κατά 1%», είπε ειρωνευόμενος τους μετανάστες.

Το κέντρο, το οποίο προορίζεται να στεγάσει έως και 5.000 άτομα, ανεγείρεται σε μια περιοχή γνωστή για τη φυσική της επικινδυνότητα και φιλοξενεί περίπου 200.000 αλιγάτορες. 

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε πως η απομακρυσμένη τοποθεσία του κέντρου λειτουργεί αποτρεπτικά για αποδράσεις, ενώ τόνισε ότι θα φιλοξενεί «επικίνδυνους εγκληματίες».

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν. Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτήρισαν το έργο απάνθρωπο, ενώ περιβαλλοντικές οργανώσεις κατήγγειλαν την κατασκευή ως σοβαρή απειλή για το μοναδικό οικοσύστημα των Έβεργκλεϊντς. 

Παράλληλα, διαδηλώσεις με επεισόδια σημειώθηκαν στο Λος Άντζελες με αφορμή την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής και τις επιχειρήσεις-σκούπα εναντίον μεταναστών.

Ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης της Φλόριντα, Τζέιμς Άτμαϊερ, συμπλήρωσε ότι «δεν περιμένει πολλά» όποιον προσπαθήσει να δραπετεύσει, παρά μόνο «αλιγάτορες και πύθωνες», ενισχύοντας το κλίμα φόβου που καλλιεργείται γύρω από την πολιτική αποτροπής της παράτυπης μετανάστευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι συγκρούσεις στο Ιράν σταμάτησαν, ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι σκοτωμοί στο Ιράν σταμάτησαν και ότι δεν εκτελέστηκαν διαδηλωτές, σύμφωνα με πηγές του. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ κατά του Ιράν στο μέλλον.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αμφιβάλλω αν ο Ρεζά Παχλαβί έχει αρκετή στήριξη στο Ιράν

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Ρεζά Παχλαβί «ωραίο τύπο», αλλά αμφιβάλλει αν μπορεί να κυβερνήσει το Ιράν. Προβλέπει πιθανή κατάρρευση του ιρανικού καθεστώτος και κατηγορεί τον Ζελένσκι για το αδιέξοδο στον πόλεμο με τη Ρωσία.
Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

Πτώση 3% στις τιμές πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Τραμπ για Ιράν

Οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν έως 3% μετά τις δηλώσεις Τραμπ ότι οι ταραχές στο Ιράν τελείωσαν και χωρίς σαφή αναφορά για στρατιωτική δράση των ΗΠΑ, ενώ προηγουμένως είχαν αυξηθεί λόγω έντασης και διαδηλώσεων στο Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επικοινώνησα με την πρόεδρο της Βενεζουέλας, «υπέροχος άνθρωπος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε εκτενή τηλεφωνική συνομιλία με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, την οποία χαρακτήρισε «υπέροχο άνθρωπο» και τόνισε τη θετική τους συνεργασία.