ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γιώργος Γεραπετρίτης συνάντηση

Ο Γεραπετρίτης ενημερώνει τη Βουλή για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει την Πέμπτη 3 Ιουλίου την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής για την κρίσιμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναμένεται να παρουσιάσει αύριο, Πέμπτη 3 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώπιον της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 το πρωί και πραγματοποιείται σε μια περίοδο αυξημένης γεωπολιτικής έντασης και ρευστότητας στην περιοχή. Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει ενήμερη τη Βουλή για τις κρίσιμες εξελίξεις, στο πλαίσιο της θεσμικής λογοδοσίας και της εθνικής συνεννόησης στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Η παρέμβαση του υπουργού αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή επηρεάζουν άμεσα τόσο την περιφερειακή σταθερότητα όσο και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απόπειρα επίθεσης σε πτήση flydubai για Τελ Αβίβ

Το ισραηλινό ΥΠΕΞ ενημέρωσε ότι το επεισόδιο σε πτήση flydubai από Ντουμπάι προς Τελ Αβίβ είχε στόχο να υπονομεύσει τις σχέσεις Ισραήλ-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και χαρακτηρίστηκε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Παπαδοπούλου στη Νέα Υόρκη για Λιβύη και Μέση Ανατολή

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Λίβυο ομόλογό του Al Taher Salem Al Baour, στο πλαίσιο της 81ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου συμμετείχε σε άτυπο διάλογο με τον Αραβικό Σύνδεσμο.
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης και ΥΠΕΞ Ιορδανίας συζήτησαν για Μέση Ανατολή - Μεσόγειο

Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Ιορδανό ομόλογό του στη Νέα Υόρκη και συζήτησαν για τη Μέση Ανατολή και την Αν. Μεσόγειο, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις και τη συνέχιση στενού συντονισμού.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα – Δαμασκός: Επαναπροσέγγιση της Συρίας με το βλέμμα στραμμένο στην Άγκυρα

Τι σηματοδοτεί η συνάντηση του Χάρη Θεοχάρη με τη νέα επιτετραμμένη της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στην Ελλάδα. Ο στόχος της Αθήνας για είσοδο στην ανοικοδόμηση της Συρίας και η προσεχής επαναλειτουργία της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών. Οι ελληνικές ανησυχίες και η Άγκυρα.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Άμεση εκεχειρία και ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα, ενισχυμένος ρόλος Ελλάδας στον ΟΗΕ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Μέση Ανατολή και διασφάλισης της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, μιλώντας στην ΕΡΤ στη Σύνοδο του ΟΗΕ, ενώ ανέδειξε τους παγκόσμιους κινδύνους στην ασφάλεια και ενέργεια.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης-ΥΠΕΞ Μπαχρέιν: Συζήτηση για Μέση Ανατολή και Συμβούλιο ΟΗΕ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ΥΠΕΞ Μπαχρέιν και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή-Κόλπο, ενώ υπογράμμισαν τη συνεργασία τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.