ΓΔ: 2280.39 0.06% Τζίρος: 33.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:59:43
Ερείπια στη Γάζα
Φώτο: Shutterstock

Γάζα: 12 νεκροί σε επίθεση σε σχολείο – Παιδιά και γυναίκες τα θύματα

Η Πολιτική Προστασία στη Γάζα ανέφερε 12 νεκρούς, κυρίως γυναίκες και παιδιά, από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο με εκτοπισμένους. Το Ισραήλ δηλώνει ότι ερευνά.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι 12 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε σχολείο όπου φιλοξενούνταν εκτοπισμένοι στην Πόλη της Γάζας.

Ο  Μοχάμεντ αλ Μουχάγιρ, αξιωματούχος αυτής της υπηρεσίας διάσωσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπάρχουν «12 μάρτυρες, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, και μεγάλος αριθμός τραυματιών σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στο σχολείο Μουσταφά Χαφέζ, που φιλοξενεί εκτοπισμένους, στη συνοικία Αλ-Ριμάλ, στο δυτικό τμήμα της Πόλης της Γάζας».

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι θα «προσπαθήσει να ερευνήσει» τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδιά σε ερείπια Γάζας
ΔΙΕΘΝΗ

Εννέα νεκροί, εκ των οποίων τρία παιδιά, από χτυπήματα στη Γάζα

Εννέα νεκροί και 31 τραυματίες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, είναι ο απολογισμός ισραηλινών πληγμάτων σήμερα σε βόρεια και νότια Γάζα, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές Αρχές. Το Ισραήλ ανέφερε ότι ανταπέδωσε πυρά μετά από επίθεση σε στρατιώτες του.
Επίθεση στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Αντι-Χαμάς οργάνωση ανέλαβε δολοφονία αστυνομικού στη Χαν Γιούνις

Παλαιστινιακή παραστρατιωτική οργάνωση που στηρίζεται από το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη για δολοφονία υψηλόβαθμου αστυνομικού της Χαμάς στη Χαν Γιούνις, με τη Χαμάς να κατηγορεί «συνεργάτες του Ισραήλ» για την επίθεση.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ για Γάζα στις 29 Δεκεμβρίου

Ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Τραμπ στις 29 Δεκεμβρίου για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στην κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τη δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τον τερματισμό του πολέμου.
Κατεστραμμένα κτίρια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Εγγυόμαστε πως η Χαμάς δεν θα απειλήσει ξανά το κράτος μας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ ενέκρινε το αμερικανικό σχέδιο για τη Γάζα, υιοθετώντας σχέδιο 20 σημείων του Ντόναλντ Τραμπ και ζητώντας αποστολή διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης στην περιοχή, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρέσβη Ντανόν.