ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ Συνέντευξη Τύπου
Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

Σε υποχρεωτική άδεια 139 δημόσιοι υπάλληλοι στις ΗΠΑ λόγω κριτικής στον Τραμπ

Σε υποχρεωτική άδεια μπήκαν 139 υπάλληλοι της Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ επειδή υπέγραψαν επικριτική επιστολή για τις πολιτικές του Ντ. Τραμπ.

Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) των ΗΠΑ έθεσε 139 υπαλλήλους της σε υποχρεωτική διοικητική άδεια επειδή υπέγραψαν μια επιστολή επικριτική για τις πολιτικές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με την EPA να δηλώνει πως έχει «μηδενική ανοχή» γι' αυτούς που σαμποτάρουν την κυβερνητική ατζέντα.

Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και τιτλοφορήθηκε «Δήλωση Διαφωνίας». Κατηγορεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι επιδίδεται σε «επιβλαβή απορρύθμιση», «αγνοεί την επιστημονική συναίνεση για να ωφελήσει ρυπαντές» και «προωθεί μια κουλτούρα του φόβου» μέσα στην υπηρεσία.

Η επιστολή ήρθε ενώ υποβόσκει άλλος ένας γύρος μειώσεων προσωπικού και καθώς η υπηρεσία υποβάλλεται σε μείζονα αναδιοργάνωση, που περιλαμβάνει τη διάλυση του γραφείου της για έρευνες και την ακύρωση επιχορηγήσεων ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εκατοντάδες εν ενεργεία και προσφάτως απολυθέντες εργαζόμενοι της EPA υπέγραψαν την επιστολή. Στην εκδοχή της που δόθηκε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ στη δημοσιότητα έχουν παραλειφθεί τα ονόματα των υπογραφόντων.

Μια προηγούμενη εκδοχή της επιστολής είχε σταλεί εσωτερικά στον επικεφαλής της EPA Λι Ζέλντιν πριν δημοσιοποιηθεί.

«Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για γραφειοκράτες καριέρας που παρανόμως υπονομεύουν, σαμποτάρουν και υποσκάπτουν την ατζέντα της κυβέρνησης», σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της EPA.

Η EPA πρόσθεσε ότι η επιστολή παραπλανά το κοινό σχετικά με τη δουλειά της και ότι η υπηρεσία θέτει 139 εργαζομένους σε υποχρεωτική διοικητική άδεια, εν αναμονή της διεξαγωγής έρευνας, επειδή υπέγραψαν την επιστολή χρησιμοποιώντας τους επίσημους τίτλους και τις θέσεις τους στην EPA.

Μια παρόμοια δήλωση είχε σταλεί τον Ιούνιο από εργαζομένους στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στον διευθυντή τους για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτικοποίηση της έρευνας και την αποδιοργάνωση της επιστημονικής προόδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλή για επιβολή διοδίων στα Στενά του Ορμούζ από τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ απείλησε να επιβάλει «αμερικανικά διόδια» στα Στενά του Ορμούζ αν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν αποτύχουν, ζητώντας οι ΗΠΑ να αποζημιωθούν για τον ρόλο τους ως «φύλακας» στη Μέση Ανατολή.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι σε Τραμπ: Η φιλία μας δεν αύξησε τη δημοτικότητά μου

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι απάντησε διαδικτυακά στον Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως η δημοτικότητά της δεν σχετίζεται με εκείνον, η Ιταλία παραμένει κυρίαρχη και συμβούλεψε τον Τραμπ να εστιάσει στη δική του δημοτικότητα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: H Mελόνι ήθελε να ξαναγίνουμε φίλοι για να ανέβει στα γκάλοπ

Νέες επικρίσεις κατά της Τζόρτζια Μελόνι έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας πως θέλει να επανέλθει στις δημοσκοπήσεις μέσω σχέσης με τις ΗΠΑ, ενώ της καταλογίζει ότι αποστασιοποιήθηκε από την Ουάσιγκτον στο θέμα του Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ παρέλαβε νέο αεροσκάφος από το Κατάρ, ετοιμάζει ταξίδια

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία και θα πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη στην Κίνα εντός του 2026, ενώ ανακοίνωσε και τη σύνοδο με τον Σι Τζινπίνγκ στη χώρα αυτή αργότερα μέσα στη χρονιά.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δηλώνει ότι η Μελόνι ζήτησε φωτογραφία μαζί του στη σύνοδο G7

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι τον παρακάλεσε να βγάλουν μαζί φωτογραφία στη Σύνοδο της G7, προσθέτοντας πως η Μελόνι χαιρόταν που του μίλησε, αλλά εκείνος δεν ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί της αρχικά.